Войната срещу Украйна: Расте броят на самоубийствата сред руските офицери

Руснаците, които не искат да си цапат ръцете с кръв, да се предедат като част от проекта "Искам да живея", призова Андрий Юсов

OFFNews 11 август 2023 в 07:06 4980 2

Снимка

Броят на самоубийствата сред руските офицери се е увеличил значително след началото на войната срещу Украйна, заяви Андрий Юсов, представител на Главно разузнавателно управление на Министерството на отбраната. 

Според него Украйна е готова да приеме онези руснаци, които не искат да си цапат ръцете в кръв и да изпълняват престъпни заповеди. Той подчерта, че става дума за хора от различен ранг – от редници до генерали и командири. За да направят това, те трябва да се предадат като част от проекта "Искам да живея", съобщи УНИАН. 

Юсов смята, че това е най-добрият и безопасен изход от ситуацията за руските офицери.

"Ние гарантираме отношение в съответствие с Женевските конвенции и международното хуманитарно право, въпреки че става дума за убийци и агресори, добави той.

Към юни 2023 г. броят на убитите руски офицери във войната срещу Украйна достигна 2152 офицери със звание не по-ниско от майор. Ликвидирани са и 1554 военнослужещи в звание от лейтенант до капитан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

2

Bad Horse

11.08 2023 в 10:36

Функция е на липсата на дисциплина, на страха и мързела на войниците и на тоталната им система на лъжене на началството в Русия. Затова висшите офицери трябва да ходят до предната линия и да рискуват живота си - за да са сигурни че заповедите им се изпълняват и докладите нагоре по веригата отговарят на реалната ситуация.

На висшите офицери мястото им е назад по щабовете. Инспекция на фронта се прави от време на време и то когато няма активни действия.

1000

1

Strori

11.08 2023 в 10:08

Съотношението между убити висши и низши офицери е ненормално. Винаги лейтенантите и капитаните са по-застрашени, като хора близо до фронта.
Това е резултат или от качествени снайперски действия на украинците или от липса на младши състав при ватенките. Съответно майори го играят взводни и ротни командири.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика