Военно положение в Донбас

OFFNews 16 май 2014 в 08:07 6396 25

“Народният губернатор” на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Павел Губарев обяви военно положение в Донбас.

Той даде ултиматум на украинските сили за сигурност да изтеглят войските и техниката си и заяви, че ДНР преминава към военно положение: "Остава един час до изтичането на ултиматума към украинските нашественици, за да премахнат незаконните заграждения и да изведат войските и техниката си от Донбас В противен случай ще последва пълното унищожаване на всички: и техниката и живата сила на фашистите!," твърди Губарев във фейсбук.

Според Губарев, украинците са нашественици, а загражденията и войските в Донбас са незаконни.

В околностите на Славянск продължават да се водят сражения между украинската армия и сепаратистите. Стрелбата не е прекъсвала от вчера на обяд. Украинските военни използват минохвъргачки, картечници, тежка военна техника. И двете страни дават жертви, но броят е неизвестен.

Временният украински президент Олександър Турчинов ще се срещне днес с еврокомисаря по разширяването Щефан Фюле.

Междувременно руският президент Владимир Путин, чиято популярност се покачва от кризата в Украйна, върви твърдо към спечелване на нов мандат през 2018 година. Социологическо проучване показва, че 81 на сто от анкетираните са готови да гласуват отново за него. Той самият не изключва възможността за четвърти шестгодишен мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!