Военните в Москва: Украйна се опита да потопи две руски корвети в Черно море

OFFNews 01 август 2023 в 12:57 2880 1

Снимка

Украинските морски дронове-камикадзе Magura V5.

ВСУ са направили опит да потопят два бойни кораба на руския черноморски флот, съобщи РИА Новости с позоваване на Министерството на отбраната в Москва.

„Тази нощ ВСУ осъществиха неуспешен опит да атакуват с три катера без екипаж патрулните кораби на Черноморския флот „Сергей Котов“ и „Василий Биков“, осъществяващи задачи по контрол на корабоплаването в юго-западната част на Черно море на 340 километра юго-западно от Севастопол“, се казва в изявлението на военното министерство на Русия.

Москва твърди, че е отбила и трите атаки с морски дронове, като дроновете са били унищожени с огън от щатното въоръжение на руските кораби. „Сергей Котов“ и „Василий Биков“ продължават да изпълняват поставените им задачи“, допълва МО.

Това е втората атака срещу корветата „Сергей Котов“, която беше пусната на вода през 2021 година. Патрулният кораб е в състава на руския черноморски флот от 30 юли 2022 година, след нахлуването на Русия в Украйна. На борда му има 80 души екипаж.

И двата патрулни кораба са въоръжени със 76-милиметрови артилерийски системи АК-176МА, зенитен ракетен комплекс „Щил-1“, ЗРК за близко действие ЗМ-47 „Гибка“, два малогабаритни дистанционно-управляеми противодиверсионни гранатометни комплекси ДП-65 и могат да приемат на борда си вертолети Ка-27ПС.

Към този момент Киев не е коментирал оповестената от руснаците атака, но ВСУ трупат арсенал от въздушни и морско базирани дронове. Според военния експерт Владислав Селезньов, бивш полковник от украинската армия и настоящ военен журналист, в близко бъдеще ВСУ може да получат значителен брой брой военноморски дронове Magura V5, а украинският министър на цифровата трансформация Михаил Фьодоров вече обяви тяхната доставка.

„Очевидно е, че Украйна, създавайки мощна армия от безпилотни самолети-камикадзе и ще може реално да блокира корабите на руския Черноморски флот в заливите, където те се намират“, посочи Селезнев.

Според експерта морските дронове ще бъдат използвани за прекъсване на вражеските комуникационни линии , както и за атаки срещу конкретни инфраструктурни цели, напр. Кримския мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

01.08 2023 в 14:27

Според тъпата пропаганда на мурзилките "патрулните кораби на Черноморския флот „Сергей Котов“ и „Василий Биков“, са осъществявали задачи по контрол на корабоплаването в Черно море"!?

Дядя Пуся надали има пълен контрол дори над своя чемадан за особени нужди, камо ли над Черното море...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика