Военният експерт Олег Жданов: Сега вече ние гоним

Окупаторите връщат бойци и техника от Донбас към Запорожие, за да спрат щурм на ВСУ към Мелитопол

OFFNews 20 юни 2022 в 14:19 23320 5

Жданов
Военният експерт Олег Жданов.

Успешните действия на украинските сили в Запорожска област са принудили окупаторите да пренасочат там част от своите войски и оръжия, за да възпрат атаките на ВСУ, заяви военният експерт Олег Жданов.

Той коментира ситуацията на фронта пред телевизия TSN.

Коментирайки атаките на ВСУ, Жданов заявява, че "сега ние ги преследваме".

"Виждате ли, ако миналата седмица казвахме, че са изтеглили част от силите от Запорожкото направление, и виждаме, че същите танкове Т-62М се появиха в нашия район на Попасна и край Северодонецк, сега те са принудени да върнат там (в Запорожкото направление, - бел. ред.) част от войските, за да задържат позициите и да не позволят по-нататъшно настъпление на ВСУ по посока на Мелитопол", подчерта той.

Жданов добави, че врагът е принуден да се прегрупира. Руската федерация не може да прехвърля готови резерви на територията на Украйна. Очаква се войната да бъде все по-позиционна.

"Ние все още не можем да нападаме, защото не сме получили необходимото количество оръжия, а те вече не могат да настъпват, защото резервите им също са на изчерпване. Малко по малко свършват", заключава експертът.

Кметът на Мелитопол Иван Федоров заяви, че фронтовата линия е напреднала с 10 километра в посока Запорожие.

Днес командирът на подразделението "Азов" Родион Кудряшов заяви, че украинските въоръжени сили са предприели контраатаки в тази посока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

6

Merc

20.06 2022 в 18:36

Российский историк Николай Карамзин:

«Русскому соврать, что высморкаться. Их ложь исходит из их рабской сущности. Народ никогда не знавший и не говоривший правды-народ рабов духовных и физических. Убогие люди».

210

4

Merc

20.06 2022 в 17:49

Русский писатель Михаил Салтыков-Щедрин:

«Если русским предоставить выбрать себе предводителя, они выбирают самого лживого, подлого, жестокого, вместе с ним убивают грабят насилуют, впоследствии сваливают на него свою вину. Спустя время церковь провозглашает его святым».

318

2

Valioka

20.06 2022 в 16:54

Нали "тридневната спацЯлна операция" щеше да завърши още преди да е започнала?... Е, ама тя па ако беше завършила толкова брЪже, вие па къде щяхте да тролите. Така че трябва да сте доволни - ще изкарате още някоя и друга копейка...

2210

1

fishcake1

20.06 2022 в 16:16

Нали Русия уж беше изтощена и победена още преди 2 месеца? Като сте гладни и жадни за хубави новини, поне имате ли някакъв усет за реалността?
 
X

Да помогнем на украинските деца!