Военен експерт: Целенасочените удари на Украйна в Крим ще стават все по-масирани

OFFNews 23 септември 2023 в 14:15 4574 1

Кримският мост

Снимка БТА/АП

Кримският мост

Настоящите целенасочени удари на Украйна по военни обекти на Русия в окупирания Крим ще станат все по-масирани с приближаването на Силите за отбрана към административната граница на полуострова.

Тази прогноза изрази военно-политическият коментатор Александър Коваленко, цитиран от УНИАН, като отбеляза, че украинските сили за отбрана скоро ще достигнат административната граница на окупирания Кримски полуостров.

"Сега унищожаваме важни съоръжения, които могат да се използват или за извършване на терористични атаки срещу Украйна, или за увеличаване на способността за извършване на тези атаки. Но всичко това са целенасочени действия. С тях се създават условия за близко бъдеще, когато "украинските сили за отбрана ще достигнат административната граница на окупирания полуостров. И тогава ще започне съвсем друг сценарий - по-масиран, по-ефективен", коментира той.

Според него сегашните атаки на Украйна са постигнали целта си - унищожение на ресурсите. 

"Ще отбележа, че Крим е втората територия по отношение на броя на наситените системи за противовъздушна отбрана. Само Московска област има повече противовъздушна отбрана от Крим. И все пак... това са репутационни удари, това е срам. Помним, че Медведев каза, че ако нещо се случи в Крим, ще има "огледална реакция". Е, виждам, че в Крим това вече е стабилна тенденция - постоянно нещо се случва. Това подчертава слабостта на Русия", отбеляза Коваленко.

На 22 септември въоръжените сили на Украйна нанесоха удар по военната инфраструктура на руснаците в окупирания Крим. Ударен щабът на руския Черноморски флот в Севастопол.

Ръководителят на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов каза, че в резултат на атаката са убити най-малко 9 души. Ранени са и 16 души, сред които руски генерали.

Днес отново бе съобщено за ракетен обстрел над Севастопол

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews