Водещи медии пратиха Лавров в болница в Бали. Захарова: Четем и не вярваме на очите си

OFFNews 14 ноември 2022 в 11:27 5850 2

Сергей Лавров

Снимка БТА

Сергей Лавров е на индонезийския остров Бали за срещата на Г-20

Руският външен министър е приет по спешност в болница в Бали, където е пристигнал за участие в срещата на Г-20, обявиха няколко световни информациянни агенции, като цитираха индонезийските власти.

Новината за минути обиколи света.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова реагира светкавично и написа в канала си в Телеграм: "Със Сергей Викторович четем новините в Индонезия и не можем да повярваме на очите си: оказва се, че е в болница. Това е първокласна фалшификация, разбира се."

По-малко от десет минути преди нейното съобщение "Асошиейтед прес" публикува следната новина:

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров е бил откаран в болница, след като е получил здравословен проблем при пристигането си за срещата на върха на Групата на 20-те в Бали, съобщиха индонезийските власти в понеделник.

Трима индонезийски правителствени и медицински служители съобщиха за Асошиейтед прес, че руският дипломат се лекува на курортния остров.

Всички те отказаха да бъдат назовани, тъй като не са упълномощени да обсъждат въпроса публично.

Двама от тях заявиха, че Лавров се лекува от сърдечно заболяване.

Служителите на руското посолство не бяха открити веднага за коментар.

Цитира се и болницата, в която е настанен Лавров - "Санглах". 

Захарова на свой ред пусна и видео с външния министър, с което да опровергае информацията. „Г-н министър, извинете, но пишат, че сте хоспитализиран“, казва самата Захарова във видеото. „И за нашия президент от десет години пишат, че е болен", отговаря Сергей Лавров.

Британското издание "Индипендънт" обаче цитира губернатора на Бали, който казва, че Лавров е напуснал болница "Санглах" след преглед и след това "веднага се е върнал".

Бали е домакин на срещата на върха на държавите от Г-20, на която президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещне за първи път с китайския президент Си Дзинпин. Лидерите на двете най-големи икономики в света ще търсят съгласие по въпроси от макроикономиката до технологиите и Тайван.

Очаква се руският президент Владимир Путин да пропусне събитието и да бъде представляван от Лавров.

Очаквайте подробности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

2

НЕМА ТАКЪФ

14.11 2022 в 19:18

МОЖЕ ДА СА ГО ПОЧЕРПИЛИ С ...." НОВИЧОК " !

345

1

Джендо Джедев

14.11 2022 в 12:43

Оказа се, че наистина е бил приет за преглед и изписан. Маша "2 стакана" Захарова явно пак е прекалила с алкохола. Ама така е - там са на шведска маса, та как да не се натряскаш на аванта!

А иначе на шефчето й явно не са му понесли благите вести от Херсон. :D И Боко навремето така беше вдигнал кръвното покрай едни определени събития, даже лежа в Правителствена болница.