Влакова катастрофа в Бангладеш отне живота на най-малко 17 души

OFFNews 24 октомври 2023 в 11:08 439 0

Влакова катастрофа

Снимка Pixabay

Влакова катастрофа отне живота на най-малко 17 души

Най-малко 17 души са загинали, а много други са ранени след сблъсък на два влака в източен Бангладеш, съобщават властите, цитирани от Би Би Си.

Инцидентът е станал в понеделник следобед, когато товарен влак се е разбил в задните вагони на пътнически влак в Бхайраб, на 80 км. североизточно от Дака. Служител от железопътната линия съобщава, че вероятната причината за сблъсъка е грешка в сигнала.

Шефът на местната противопожарна служба Мохамад Масуд съобщава, че най-малко четиринадесет души са загинали на място, а много други са останали блокирани след сблъсъка. 

Трима души са починали в болницата, където се лекуват около 50 ранени. От думите на Ановар Хосейн, началник на железопътната полиция в Дака, става ясно, че броят на жертвите може да нарасне още повече, тъй като спасителните операции продължават.

Представител на местната власт казва пред Би Би Си, че местните са се притекли на помощ преди пристигането на спасителните екипи.

Властите са започнали официално разследване на причината за инцидента.

Злополуките с влакове не са рядкост в Бангладеш поради лошата инфраструктура.

Освен грешката в сигнала, лошите условия на релсите и неконтролираните железопътни пресичания са причината и за предишни инциденти.

През април няколко души бяха ранени, след като пътуващ за Дака пътнически влак се сблъска с товарен влак в Комила, южно от Бхайраб. Тази злополука също беше заради в грешка в сигнала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика