Вижте ранените бойци на Азов, които продължават да бранят Мариупол (снимки)

OFFNews 10 май 2022 в 18:23 7460 10

Ранените войници в Мариупол оцеляват в условията на липса на каквато и да е хигиена и без лекарства. Днес защитниците на града от полка Азов публикуваха снимки на ранените си другари.

"Целият цивилизован свят трябва да види условията, в които се намират ранените, осакатени защитници на Мариупол! В напълно антихигиенична обстановка с отворени рани, превързани с остатъци от нестерилни парцали, без необходимите лекарства и дори храна", подчертават азовци, които са се окупирали на територията на завода Азовстал.

Те се обърнаха към ООН и Червения кръст и ги призоваха „да покажат своята човечност и да потвърдят основните принципи, за които са създадени“ и да спасят ранените, които вече не участват във военни действия.

„Военнослужещите, които виждате на снимката, и стотици други в завод „Азовстал“, с тежки наранявания, с цената на собственото си здраве, защитиха Украйна и целия цивилизован свят“, заявяват бойците от полка.

От Азов отново призоваха за незабавна евакуация на ранените войници в контролирани от Украйна територии, където да им бъде оказана помощ и подходящи грижи.

Защитниците на Мариупол многократно поискаха властите да проведат операция по извеждането им в безопасна зона.

Също така все още има ранени войници, на които не може да бъде предоставена необходимата медицинска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

15

kokoten

11.05 2022 в 09:43

В такова положение или мреш,или се предаваш,няма средно положение,а още по-малко такова в което плачеш като вдовица за Х*Й....на война като на война,хора мрат,да не бяхте я почвали тази война,далеч съм от мисълта,че само Путин е виновен,а хохолите са света вода ненапита.....

2099

9

Mateevk

10.05 2022 в 21:52

Какво бранят ли? Задържат руски сили, които иначе биха били насочени в дурги направления. И иначе бранят и правото ни тука да си пишем каквото си мислим, а това право не е природна даденост и някои хора са лишени от него, а други дори не знаят, че въобще може да съществува такова право. Сега ясно ли е какво бранят?

-240

8

редовно четящ

10.05 2022 в 21:34

Безумен, тези хора на снимката поне знаят защо са там и за какво са осакатени. Ти защо си тук вече разбрахме, че си умствено сакат. Ама откакто опоскаха психиатричната помощ, такива като теб с лопата да ги ринеш.

11730

7

Батко

10.05 2022 в 21:22

Военнопрестъпници са изпратените от Путин, на които дори имената няма да знаем. За историята ще останат тези хора, които се бият с орки. Да поясня на имбецилите с преферирано руско самосъзнание:
- Русия нападна без предупреждение независима държава
- Русия провежда геноцид в независима държава
- Русия е отговорна за безброй военни престъпления, включително мъчения срещу всеки решил да защити земята си, дома си, семейството си и честта си

Русия е позор за човечеството, а Путин е нейното олицетвориение! Да подкрепяш такъв дебил е също престъпление. Намерете и предайте на тълпата извергите, които ги подкрепят, ако ще и само с коментар.

-60

6

офф бее

10.05 2022 в 21:20

Ако имаше офицери от НАТО шяха да са ги изкарали сто пъти до сега!

глупако — звателна форма на съществителното глупак.

Синоними:
глупец, тъпак, гламав, хапльо, малоумен, абдал, ахмак, будала, глупав, глуповат, възглупав, говедо, пън, дърво, кютюк, дурак, тиквеник, бунак, тъпанар, тапир
(от речника)