Вицепрезидент на Газпромбанк напусна Русия, отиде да се бие за Украйна

Не Путин убива украинци, не Путин краде тоалетни, не Путин изнасилва жени. Това е руският народ, казва Игор Волобуев

OFFNews 27 април 2022 в 11:53 34767 3

Снимка The Insider

Вицепрезидентът на Газпромбанк Игор Волобуев е напуснал Русия и се е отправил към Украйна, за да се присъедини в редиците териториалната отбрана срещу руската агресия. В разговор с писателя Сергей Лойко за The Insider той казва, че е роден в Ахтирка, Сумска област, и е взел решение да се върне в Украйна, за да защитава родината си.

"Не можех повече да остана в Русия. По националност съм украинец, роден съм в Ахтирка и вече не можех да гледам отстрани какво прави Русия с моята родина. Връщането ми е като покаяние, искам да се отърва от руското си минало. Искам да остана в Украйна до победата", каза Волобуев.

Той отбелязва, че е искал да се върне в Украйна от 2004 г., но не е могъл да го направи по семейни причини.

Волобуев нареча агресията на Русия срещу Украйна "военно престъпление".

"Това е престъпление от страна на Путин, на руските власти и всъщност това е престъпление от страна на руския народ. Защото не Путин убива украинци тук, не Путин краде тоалетни, не Путин изнасилва жени. Това е руският народ. И аз, въпреки че съм украинец по националност, също съм отговорен за това. Срамувам се от това, ще се разкайвам до края на живота си, защото имам двойна отговорност - аз не съм просто руснак. Роден съм тук, живял съм в Украйна до 18-годишна възраст, така че съм двойно и тройно отговорен", казва Волобуев.

Той коментира и смъртта на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на Газпромбанк.

Според контролираните от Москва медии топ мениджърът е убил съпругата и детето си, а след това се е самоубил. Волобуев обаче е категоричен, че става дума за инсценирано самоубийство.

"Не вярвам, че е могъл да убие жена си и дъщеря си. Това е инсценировка. Защо е трудно е да се каже. Може би е знаел нещо и е представлявал някаква опасност", добави Волобуев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

4

fiki

27.04 2022 в 14:54

Дневна доза когнитивен дисонанс за родните путлери!

-8580

3

Браво!!!

10298

2

AntiZ

27.04 2022 в 12:33

Леле, колко е прав! 140 милиона законни путинчета и копИлетата му в рОдината ни.