Виенската държавна опера карала деца балетисти да пушат

OFFNews 18 декември 2019 в 11:24 5871 1

Снимка Wiener Staatsoper

Виенската държавна опера е насърчавала деца, записани в балетната ѝ академия, да пушат, за да контролират теглото си, разкри разследване, цитирано от Би Би Си.

То е проведено от специална комисия, създадена след сигнал по случая.

Твърди се, че младите балетисти са били подложени на суров режим на тренировки, упражнения и други практики.

Според председателя на комисията Сузане Райдъл-Краускопф в академията се обръщали към децата по първо име и размер на облеклото.

Kомисията стига до извода, че натоварването от упражненията не било добре преценено спрямо здравния риск за подрастващите и застрашавало тяхното благосъстояние.

В отговор от държавната опера заявяват, че вече са намалили боря на представленията с деца и ще проучат заключенията на комисията, преди да излязат със становище.

Академията по балет е създадена през 1971 г. и е една от най-престижните в Европа. Много от учениците, които я завършват, продължават кариерата си в престижни школи като Лондонския кралски балет и Американския балетен театър в Ню Йорк.

Скандалът избухна през април, когато в медиите се появиха истории за младежи, които са били удряни и обиждани заради физическите си данни. Министърът на културата тогава призова за спешни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови