Версия: Тръмп отсега подготвял нападение срещу ДАЕШ с Русия и Турция

OFFNews 25 ноември 2016 в 11:53 6434 3

Снимка AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Израелски сайт за военно разузнаване твърди, че още преди полагането на клетвата си като президент на САЩ Доналд Тръмп е започнал да управлява американската отбрана, както и че той тайно подготвя нападение над ДАЕШ заедно с Русия и Турция.

Съобщението е на международното издание на руския сайт "Спутник", основан от контролираната от правителството новинарска агенция "Русия днес". Sputnik international цитира базирания в Йерусалим DEBKA, който пък се позовава на ненезовани източници от Вашингтон. Според тях съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност ген.-лейт. Майкъл Флин "тайно е влязъл във връзка с ръководителя на руския съвет по сигурността Николай Патрушев, както и с турския президент Ердоган и краля на Йордания Абдула.

Уебсайтът твърди, че групата е ангажирана с тайни преговори за подготовка на общо нападение срещу крепостите на ДАЕШ в Ирак и Сирия малко след като Тръмп положи клетва като президент през януари 2017 г. Според информацията планът предвиждал включването на армиите на Турция, Йордания, Ирак и страните от Персийския залив в нападението.

В интервю със сирийския президент Башар Асад пред португалско радио на 16 ноември Асад заяви: "(Ако Тръмп) се бие с терористите, е ясно, че ние ще бъдем естествения съюзник, заедно с руснаците, иранците и много други страни, които искат да победят терористите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

3

косата

20.02 2017 в 12:49

Не го вярвам това.

16193

1

SC

25.11 2016 в 12:57

Чакайте, че взех да се обърквам... Руски сайт, собственост на израелско-базиран руски вестник цитира израелски сайт, получил информация от анонимни американци, твърдящи, че имат информация от израелското разузнаване за намеренията на американски военнослужещи, които може би координират бъдещо взаимодействие с руски и турски колеги...
Ще ида да глътна едно аналгинче.
 
X

Да помогнем на украинските деца!