Великобритания: вдигането на всички мерки може да се отложи заради варианта Делта

OFFNews 12 юни 2021 в 13:44 4231 0

Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън ще отложи вдигането на оставащите коронавирусни ограничения в Англия, тъй като данните показват продължаващо нарастване на случаите на бързо разпространяващия се вариант Делта, съобщават британски медии, цитирани от БТА.

Джонсън по план трябваше в понеделник да обяви по-нататъшно разхлабване на рестрикциите, включително край на ограниченията за социалните контакти, от 21 юни. Но стремителното разпространяване на варианта Делта, открит първо в Индия, постави тези планове под съмнение, което означава, че ще има отлагане на отпадането на ограниченията с един месец, според "Дейли телеграф".

Вчера Обединеното кралство докладва 8125 нови случаи на КОВИД-19 - най-високият ръст за денонощие от февруари насам.

Джонсън беше казал, че увеличение на случаите винаги може да се очаква след последното разхлабване на мерките през май, но че ключът към решението дали всички рестрикции може да бъдат отменени ще бъде до каква степен ваксинационната кампания във Великобритания е скъсала връзката между броя на инфекциите и на смъртните случаи.

Общият брой на смъртните случаи от КОВИД-19 във Великобритания е над 127 000, но броят на починалите за денонощие спада след третия национален локдаун и бързата ваксинационна кампания. Повече от три четвърти от пълнолетните британци са получили поне една доза от анти-ковид ваксина, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови