Великобритания въвежда по-строги мерки при влизане в страната от 15 февруари

OFFNews Последна промяна на 10 февруари 2021 в 18:39 1047 0

Великобритания въвежда по-строги мерки при влизане в страната от 15 февруари, съобщиха от МВнР. 

От понеделник всички пристигащи в страната от т.нар. червен списък ще трябва да са под 10-дневна карантина в одобрен от правителството хотел. 

Пристигащите в Шотландия, включително и от България, също трябва да се изолират в хотел за 10 дни, като изключение ще се прилага само за пристигащите от Ирландия.

Въвежда се и изискването за пристигащите в Англия да направят два теста срещу коронавирус - единият на втория, а другият на осмия ден от карантината. 

Резервациите за хотел и за тестове за COVID-19 ще се правят чрез специален онлайн портал. Очаква се промяна във формуляра Public Health Passenger Locator Form, в който ще се въвежда информация във връзка с изпълнението на новите мерки (тестове и карантина в хотел).

Информация относно резервация в карантинни хотели и тестове ще бъде публикувана допълнително.

Към настоящия момент няма забрана за влизане във Великобритания спрямо пътуващите от България. Всички пътници, пристигащи във Великобритания, са длъжни да предоставят данни за своето пътуване чрез попълване на Passenger Locator Form. Освен това те трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен до 72 часа преди тяхното заминаване, както и да се подложат на 10-дневна карантина.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство: consular@bulgarianembassy.org.uk, ambass.office@bgembassy.plus.com, ambass.office@bulgarianembassy.org.uk.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X