Великобритания става мишена за ИД, Германия решава да се включи ли в ударите

OFFNews 04 декември 2015 в 08:01 2445 0

Великобритания може да стане следващата мишена на терористите, заради включването на обединеното кралство в ударите срещу “Ислямска държава”, предупреждава МИ 6. Днес германският Бундестаг ще гласува окончателно, дали и германските военно-въздушни сили да се включат в ударите срещу групировката. 

Планът за подкрепа на офанзивата срещу джихадистите в Сирия и Ирак предвижда изпращането на до 1200 военни на място. В едногодишната мисия на стойност 134 милиона евро не са предвидени въздушните удари. Германия възнамерява да изпрати изтребители “Торнадо”, военен кораб и самолет за презареждане на бомбардировачите във въздуха. Расте и обществената подкрепа за участие във военните действия срещу “Ислямска държава”. 42 на сто от германците подкрепят изпращането на германски военни части в Сирия, съобщи БНТ. 

Великобритания, която се включи във въздушните удари срещу джихадистката групировка “Ислямска държава“ вчера, може да стане следващата мишена на терористи. Според разузнаването близо 700 жители на Обединеното кралство са се влели в редиците на джихадистите. Опасенията са, че те могат да се върнат на Острова и да извършат терористични актове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови