Quantcast

Великобритания ще забрани продажбите на бензинови, дизеловите и хибридни автомобили oт 2035 г.

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2020 в 13:34 4243 1

Снимка pixabay

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че Обединеното кралство планира да намали емисиите на парникови газове, като забрани продажбата на нови превозни средства с дизелови и бензинови двигатели от 2035 година. В забраната влизат и хибридните автомобили. 

Това е пет години по-рано от досега обявения срок - 2040 година.

Очаква се властите да забранят и използването на хибридни автомобили, поради опасения, че електрическата енергия в тях се използва само за придвижване на малки разстояния, преди да се използва мощността на дизеловите и бензинови двигатели.

Промяната дойде, след като експерти заявиха, че 2040 година ще бъде твърде късно, ако Великобритания иска да постигне целта си да отделя нулев въглероден двуокис до 2050 година. 

Борис Джонсън ще очертае правителствената зелена политика през ноември тази година по време на среща за климата на ООН в Глазгоу. Според него срещата на върха е шанс за "засилване" на защитата на планетата.

Това е ежегодната среща на ООН за оценка на напредъка в борбата с измененията на климата.

След като тази забрана влезе в сила, британците ще могат да купуват само електрически автомобили и микробуси или такива с водородни горивни клетки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7911

1

kokoten

04.02 2020 в 13:40

Велика идиотия е това Великобритания...просто не е истина как са оцелели досега....