Великобритания налага санкции на Беларус

OFFNews 01 март 2022 в 23:10 2954 2

Снимка Getty Images/Архив

Великобритания налага санкции на Беларус "в отговор на ролята, която страната играе в инвазията на Русия в Украйна, включително улесняване на инвазията от нейните граници", предаде Си Ен Ен. 

"Режимът на Александър Лукашенко активно помага и подтиква към инвазията на Русия и ще усети икономическите последици от подкрепата си за Путин. Няма къде да се скрие", заяви британският външен министър Лиз Тръс. 

Санкциите ще обхванат началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус генерал-майор Виктор Гулевич и трима заместник-министри на отбраната.

Те няма да могат да пътуват до Обединеното кралство и активите им ще бъдат замразени. 

"Нанасяме икономическа болка на Путин и няма да се успокоим, докато не бъдат възстановени суверенитетът и териториалната цялост на Украйна", добави Лиз Тръс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

2

Bace7

02.03 2022 в 06:17

Да разгледаме ли една паралелна реалност, която може би е зад близкия ъгъл? Китай си прибира Тайван и веднага пуска на пазара "финансовата атомна бомба" остатъка от американски ДЦК...цените на горивата, металите, чиповете, потребителските стоки скачат с пъти, а ФАЩ и ЮК фалират в рамките на 2 седмици, и отказват да плащат дълговете си? Помислете само, Саудитите от 3-4 години разпродават американските облигации, Китай досега го прави тихо, по 5% от тях годишно, руснаците се оттърваха вече, норвежците активно ги "обменят".Само горките японци са стиснати за ташаците и не могат да продават.

23293

1

Стефан

02.03 2022 в 01:12

И кой, казвате, възстановява СССР? :)))
Или след загубата на нато срещу руснаците, Китай няма да се закачи с Тайван?
А след принудителното обединяване на 4 милиарда население, американците ще се нацупят, и ще ги дизлайкнат в гейбука?
Леле!
 
X

Да помогнем на украинските деца!