Quantcast

Великобритания може да забави излизането от ЕС до 2019 г.

OFFNews Последна промяна на 14 август 2016 в 08:45 3193 1

Излизането на Великобритания от Европейския съюз може да се забави до края на 2019 г., пише "Съндей таймс", цитиран от АФП. 

Правителството на Тереза Мей даваше индикации, че планира да стартира официалната процедура по напускане на съюза по силата на Член 50 от Договора от Лисабон в началото на следващата година, след което ще започне да тече двугодишния срок за осъществяване на Брекзит. 

Според информация на "Съндей Таймс" обаче някои министри са предупредили, че началото на процедурата ще може да бъде поставено през есента на 2017 г., което би забавило напускането на ЕС до втората половина на 2019 г. 

Източниците твърдят, че правителството на Мей не разполага с инфраструктурата за наемане на необходимите служители, не е определено и как Великобритания ще преговаря с останалите страни от ЕС.

Засега новосъздаденото министерство по излизане на Великобритания от Европейския съюз е назначило само половината служители, от които се нуждае. Друго ново министерство, това на международната търговия, също има трудности с набирането на опитни кадри.

Като друга причина за невъзможността зa навременното изпълнение на Брекзит се посочват изборите във Франция и Германия догодина. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3504

1

Може да го забави и както е тръгнало даже да го забрави...:-)