Възмутени от „Евровизия“ руски депутати искат конкурс „Гласът на Евразия“

OFFNews Последна промяна на 12 май 2014 в 16:10 8574 24

Кончита Вурст

Русия трябва да се откаже от участие в конкурса „Евровизия“, за който ежегодно харчи 40 милиона евро и да организира алтернативен музикален фестивал „Гласът на Евразия“. Това коментира днес руският депутат от комунистическата партия Валерий Рашкин. Според депутата Русия разполага с „достатъчно мощ и пари“, и всички страни в евразийското пространство подкрепяли такава инициатива.

Възмущение от победата на брадатия травестит Кончита Вурст изрази официално и управляващата партия „Единна Русия“ чрез прессъобщение днес.

Първият зам.-председател на руския парламент по въпросите на семейството, жените и децата Олга Баталина заяви, че победата на Вурст е резултат от „пропаганда на нетрадиционната, в това число на гей културата, която се води агресивно и напористо“.

Европейците, гласували за Вурст, са направили певицата „свой нравствен ориентир и пример за подражание за младите хора“, смята Баталина. „Това е много сериозен сигнал как се успява в съвременна Европа“, коментира депутатката, цитирана от пресслужбата на управляващата партия.

Баталина е убедена, че за да победиш в „Евровизия“ в днешно време, не е достатъчно просто да имаш талант и хубав глас, трябва също да се откажеш и от „природата, идентичността и традициите си“.

Тя посочи, че Австрия не е печелила конкурса от 1966 г. и „по ирония на съдбата стана първа, когато излъчи брадат травестит, който не пя по-добре, нито по-зле от останалите“. Според руската депутатка, размиването на различията между половете и на традиционните семейни ценности е разрушителен удар по всяко общество, водещ до демографска катастрофа. Баталина подчерта, че руските власти постъпват „абсолютно правилно“, като защитават традиционното семейство и неговите ценности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!