''Вашата страна убива моята'' - украински знаменитости поискаха подкрепа от руските си последователи

OFFNews 24 февруари 2022 в 15:00 4363 2

Снимка Ксения Каргина

"Вашата страна убива моята", "Разкажете какво се случва в Украйна" - с тези призиви известни украинци се обърнаха към руските си последователи в социалните мрежи, предава УНИАН.

Режисьорът Алан Бадоев помоли руснаците да спрат да недоволстват в социалните мрежи и да излязат на улиците:

"Всичко, което знаехте до вчера за света ни... забравете го. Днес Русия атакува градове в Украйна. Събудихме се под звуците на сирена. Запомнете този ден, за да разказвате за него на децата си. Киев, 24.02.2022 г... излезте по улиците, защото точно сега вашата страна убива моята."

Певецът Макс Барских разказва, че в Херсон е семейството му: 

"Херсон, в който съм се родил и израснал, го разрушават. Душата ме боли! Там е семейството ми, което не мога да изведа, тъй като атаките от страна на Русия са непрекъснати", написа той и призова гражданите на Русия да не мълчат:

"Нима наистина вярвате, че ръководителите на страната ви ви водят към светло бъдеще? Нима не усещате лъжата, която показват от екрана на телевизорите ви всеки ден? Нима искате да се откъснете от целия свят и да живеете под заповедите на човек, който плюе на вас и бъдещето ви? Мълчанието и покорството водят до робство. Нима не сте достатъчно единни и силни, за да се противопоставите на решенията на президента си? Стига сте мълчали! Иначе алчността и жаждата за власт на малка група хора, ще отнемат живота на милиони, ако не и на цялото човечество!" 

Телевизионната водеща Леся Никитюк призова последователите си от Русия да разкажат на другите, че страната им в момента бомбардира Украйна.

Реакция имаше и сред руските им колеги, които призоваха да бъде спряна войната, за която няма никакво оправдание.

Против агресията срещу Украйна, с призиви в социалните мрежи, се обявиха продуцентът Валерий Меладзе, водещата Екатерина Варнава, шоуменът и съпруг на Алла Пугачова - Максим Галкин, журналистът Александър Гудков.

Гудков написа, че се срамува, че се е родил на 24 февруари, "дата, която ще бъде запомнена като деня, в който Русия нападна Украйна".

Шоуменът Максим Галкин призова да бъде спряна войната в Украйна: "От ранно утро съм във връзка с близки и приятели в Украйна! Не мога да опиша какво чувствам! Как е възможно! Няма оправдание за войната! Не на войната!"

Екатерина Варнава, която дълги години е работила в Украйна заяви, че "е страшно, това което се случва":

"Страхувам се от това с каква лекота властите са готови да се откажат от връзките си със света и не мислят за нас. Не ни питат. Страдат мирни граждани... Никой не иска война."

В подкрепа на Украйна се обяви и руската представителка на Евровизия 2021 Манижа:

"Това е утро, в което съжаляваш, че си се събудил. Не знаеш къде да отидеш, на кого да помогнеш. Седя на ръба на леглото си и плача. Плача, защото това не е мой избор. Днешната агресия е против волята ми, против волята на семейството ми, вярвам че и против волята на народите ни. В моето семейство също има украинци. Снаха ми е от Украйна. Бъдещият ми съпруг е наполовина украинец. Част от близките ми приятели са украинци. Ние сме близки", казва тя, цитирана от УНИАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.02 2022 в 16:47

Така както войниците ги няма (воюват) да се дигнат хората и да го извадят Путин на пложада. За съжаление трябва още малко да поогладнеят.

И не подценявайте десетки години пропаганда, с фино елиминиране на всеки който казва друго мнение от ефира - средния руснак пие като за световно, и друг му е виновен, щото това му се внушава.

Много неприятно, толкова хубави хора са руснаците и украинците, имам и приятели и колеги и служители с това самоопределение.

-8580

1

За съжаление гнома е изплескал тотално. За него собственото му население не значи нищо. Горките хора. Жал ми е за стотиците пленени руски войничета заради прищевките на един изплескал комуняга.