Въоръжен мъж уби двама полицаи в САЩ и се самоуби

OFFNEWS 21 декември 2014 в 14:43 5289 8

Въоръжен мъж застреля двама полицаи в САЩ и се самоуби. 

Заподозреният - 28-годишен Исмаил Бринсли, е публикувал съобщение в социалните мрежи, в което заявява, че планира да убие две "прасета" като отмъщение за смъртта на чернокожия Ерик Гарнър, пишe BBC. 

Двамата полицаи са били на патрул, когато е станал инцидентът. Веднага са откарани в болница, където е обявена смъртта им. 

Според полицейския комисар на Ню Йорк, професията, която имат, е единствената причината за убийството на двамата служители. "Те умряха. Без предупреждение или провокация. Просто бяха убити" - добавя той.

Рафаел Рамос и Луй Венджин са имената на жертвите.

Президентът на САЩ Барак Обама осъди убийството. Според него, полицията рискува собствената си безопасност, за да служи и защитава народа и следователно заслужава благодарност и уважение. 

Властите предадоха, че заподозреният Бринсли е избягал в близката метростанция и се е прострелял в главата. 

Часове преди да застреля униформените, Исмаил е ранил и бившата си приятелка, разказват от полицията в Ню Йорк.

Инцидентът с двамата полицаи е станал в момент, когато полицията е силно критикувана, особено след смъртта на Гарнър. А няколкото съдебни решения, които оправдаха полицейски служители, предизвикаха протести в цялата страна. 

Последният случай на застрелян полицай в Ню Йорк е през 2011 г. 

Бил Де Блазио, който е кмет на Ню Йорк, се появи заедно с шефа на полицията в болницата, където са откарани застреляните полицаи и заяви, че това е атака срещу всички нюйоркчани и това, което те ценят.

Според виден активист за граждански права, който заклейми насилието, семейството на Гарнър няма общо със случилото се.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови