Външните министри на Русия и Украйна се срещат в Анталия

Байдън ще разговоря по телефона с Ередоган за събитията в Украйна

OFFNews 10 март 2022 в 07:13 2603 3

Среща между министрите на външните работи на Русия и Украйна - Сергей Лавров и Дмитро Кулеба, която бе договорена с посредническите усилия на Турция и към която ще се присъедини и колегата им Мевлют Чавушоглу, ще се състои днес в курорта Анталия. 

Това ще бъде първата дипломатическа среща на такова равнище от нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари. Лавров и Кулеба пристигнаха в Турция. 

Украинският външен министър увери вчера във видеозапис във Фейсбук, че ще направи всичко по силите си преговорите да са възможно най-резултатни, но отбеляза, че няма големи очаквания. Всичко ще зависи от указанията, които ще е получил Лавров преди тези дискусии, заяви той, цитиран от БТА. 

Срещата ще се проведе в рамките на Международния дипломатически форум. Турските медии подчертават, че над 330 журналисти от 34 страни ще следят първия контакт на високо ниво между Москва и Киев след руското нахлуване в Украйна.

Лавров и Кулеба ще се срещнат в градчето Белек, в петзвезден хотел на брега на Средиземно море в градчето Белек. Мерките за сигурност в района на хотела са драконовски, отбелязват местните медии, цитирани от БНР. 

Президентът на САЩ Джо Байдън ще обсъди в телефонен разговор с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган последния развой на събитията около Русия и Украйна, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

3

те коментираха по форумите че и рассийската армия е модерна. Всички видяхме за ква мизерия става въпрос.

-1580

2

Bace7

10.03 2022 в 09:52

След тия "преговори" идват самолетите, които ще унищожат 100х украинска армия в Донбас. Руснаците вече коментират по форумите, че се прехвърлят цели ескадрили в районите до украинската граница, а бомбите пристигат с влакови композиции.

-8580

1

Липипутин къде се крие по бункерите като мишка.