Ваксинирането в Австралия е ''колосален провал'', твърди бившият премиер

OFFNews 27 юли 2021 в 11:51 3099 0

Снимка Twitter/Malcolm Turnbull

Разпространението на ваксините в Австралия е "колосален провал", тъй като правителството не е купило достатъчно ваксини, така че границите вероятно ще останат затворени поне до началото на 2022 г., заяви бившият премиер Малкълм Търнбул пред Би Би Си.

Според него австралийското правителство не е успяло да купи достатъчно ваксини, като в същото време е заложило основно на препарата на Астра Зенека.

"Това е най-големият провал на администрацията, който си спомням", допълни Търнбул, който беше министър-председател от 2015 г. до 2018 г., преди да бъде свален от Скот Морисън при преврат. "Това беше колосален провал и проблемът е, че не можете да направите това, което трябваше да се направи миналата година", категоричен е още бившият премиер. 

По думите му причината за продължаващите COVID мерки сега е "просто защото правителството не е успяло да купи достатъчно ваксини".

До момента само около 16% от австралийците на възраст над 16 години са напълно ваксинирани. От своя страна министър-председателят Скот Морисън обясни, че повече доставки на ваксини няма да гарантират, че Нов Южен Уелс ще се измъкне от петседмичния локдаун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови