''Вагнер'' се изтеглят от ''превзетите'' руски области

OFFNews 25 юни 2023 в 14:22 4135 1

Снимка БТА/АП

ЧВК "Вагнер" във Воронеж

Силите на руската паравоенна групировка "Вагнер" напуснаха Липецка област, разположена южно от Москва, съобщиха днес местните власти, предаде Франс прес.

„Отрядите на паравоенната групировка «Вагнер», които спряха вчера в Липецка област, напуснаха територията“, съобщи пресслужбата на областните власти в "Телеграм". Областната столица Липецк се намира на 400 км от Москва.

По-рано днес вагнеровци се изтеглиха от граничещата с Украйна Воронежка област. Според съобщение на губернатора Александър Гусев в „Телеграм“ всичко е преминало "нормално, без инциденти". 

Повече от 10 000 квадратни метра пътна настилка е била повредена в Ростов на Дон, след като в града влязоха колони на частната военна компания "Вагнер", съобщи ръководителят на градската администрация Алексей Логвиненко, цитиран от ТАСС.

"Специалисти направиха проверка на пътищата, по които е преминала военна техника. По предварителна информация площта на повредената пътна настилка възлиза на 10 000 квадратни метра. Най-силно е засегнат площад "Буденновский", написа Логвиненко в "Телеграм".

Работата по отстраняване на щетите ще започне още днес, като се очаква тя да приключи до два дни.

Междувременно ТАСС съобщи, че специалните чеченски сили, разположени в Ростовска област, за да се противопоставят на похода на бойците от ЧВК „Вагнер“, също са започнали изтегляне.

Специалните сили „Ахмат“ се връщат към районите, където преди това се сражаваха, каза командир Апти Алаудинов, съобщи ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

1

Valioka

25.06 2023 в 15:00

Какво падение - резаните патки на Кадиров защитават "православния" руски елит на мацква от неонацистки руски формирования... КОЧИНА!!!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша