Четирима медици убити при въздушен удар край Алепо, обвиняват Русия

ОFFNews 21 септември 2016 в 10:50 3819 3

Въздушен удар, извършен от сирийски или руски самолети, е убил четирима медици и поне деветима опозиционни бойци в край град Алепо, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от Сирийската обсерватория за човешки права.

Според базираната във Великобритания неправителствена организация ударът е бил нанесен по град Хан Туман, югозападно от Алепо. Убитите бойци са от групировката Джаиш ал-Фатах.

Сирийската обсерватория за човешки права и САЩ обвиняват Русия и за нанасянето на удари по хуманитарен конвой на ООН в петък, в следствие на която загинаха около 20 души. Според Вашингтон дори и сирийски самолети да са поразили камионите, отговорността за това се носи от руската армия. Хуманитарните помощи от Обединените нации са спрени за неопределено време. 

Москва отрича обвиненията и твърди, че конвоят е бил унищожен от пожар на земята, а не от въздушни удари. Министерството на отбраната разяснява, че щетите по камионите не съответстват  на версията за въздушен удар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12727

3

dhk1313

21.09 2016 в 11:59

Ето ви една от причините, порди които сирийците предпочитат ДАЕШ пред мародерите и глворезите на Путин и Асад. Докато москалите са в Сирия и крепят режима на сатрпа, ислямистите ще са силни!