В Русия започва скрита мобилизиция, в ход са законодателни промени

OFFNews 13 май 2022 в 07:43 11680 4

Кирил Буданов, началник на ГРУ към МО на Украйна

В Русия се провежда скрита мобилизация, в ход са законодателни промени за наборната военна служба, съобщи началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, цитиран от УНИАН.

„В момента се обмислят промени в законодателството за наборната военна служба в Руската федерация. Първо, по отношение на възможността за мобилизация не само 2 пъти годишно, но по всяко време, когато е необходимо, и второ, за повишаване на наказателната отговорност при избягване на военна служба... Хората масово се опитват да не влизат във войната в Украйна“, каза Буданов.

Той отбеляза, че сега Русия провежда скрита мобилизация по две направления:

„Първото е същинската мобилизация, а второто е използването на резервисти. Наричат ги​​ „бойния армейски резерв на страната“, тоест по същество те са резервисти, които се набират за краткосрочно, на срочни договори за провеждане на военни действия. Тези факти са абсолютно потвърдени, имаме пленници, които са мобилизирани по тази система", каза Буданов.

Началникът на ГРУ към Министерството на отбраната подчерта, че в момента в Русия има значителен недостиг на бойна техника, затова са принудени да „реактивират“ техниката от резервните бази.

„Тази техника стои там от 60-те, 70-те, 80-те години на миналия век... само условно може да се нарече военна“, каза Буданов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

4

fiki

13.05 2022 в 10:44

едно е да си путлер, друго на фронта, нормалните още от началото на войната се изнасят от СССР, там остават само рашистите, които като рашистите тук само пискат, но не са мръднали и няма да мръднат никъде цял живот

3767

3

Име на профила

13.05 2022 в 10:25

Тя започна отдавна, и хич не е толкова скрита. Държавни компании пускат обявите, примерно пощите...

Ама руснака не иска да се записва. Може на масата, или в интернет форумите, да са патриоти - много добре виждат какво става. Хиляди вече са се превърнали в слънчогледи, а украинците са по-добре въоръжени от всякога. На Ваня не му се умира в Харков.

Затова повечето орки на снимките са от дивия изток.

10935

2

borisboris

13.05 2022 в 09:47

Очертава се ново и дългосрочно намаляване на мъжката компонента в популацията на путлеристан.

12073

1

IvanofRumen

13.05 2022 в 09:42

Рашисткият великан ще се окаже джудже, като онова откачено кремълско гномче, което се мисли за световен титан

 
X

Да помогнем на украинските деца!