В Полша се готви либерализация на притежанието на огнестрелно оръжие

OFFNews 28 ноември 2016 в 17:18 5194 8

Полският министър на отбраната Антонин Мачаревич е предложил по-лесен достъп на гражданите до притежание на огнестрелно оръжие, предаде полското национално радио, цитирано от "Фокус".

„Ще дойде време, когато ще бъде възможно да се улесни достъпа до огнестрелни оръжия“, заяви Мачаревич. Той добави, че „важна стъпка в тази насока“ ще бъде установяването на наскоро одобрените сили за териториална отбрана, базирана на доброволци.

„Огнестрелното оръжие е отговорност, и човек трябва да се научи на тази отговорност“, смята министърът.
Мачаревич добави, че поляците „първо трябва да съзреят, за да притежават огнестрелно оръжие“.

Той добави, че настоящият закон в страната за притежание на огнестрелно оръжие може да бъде либерализиран в следващите години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13531

6

Traqn Savov

28.11 2016 в 23:51

...Не могат да го разберат дъртите комунисти, и това е, точка по въпроса, едни изкривени хора, с изкривено съзнание на една отминала епоха, вече са за музея, там им е мястото, сред нафталина и прашните книги..

Трябва да дойдат свободни хора, млади хора, свободомислещи хора, чиито съзнание не е изкривено от този строй, само така ще се оправим, иначе ни чака още 40 години тъпкане на едно място!!!!

13531

5

Traqn Savov

28.11 2016 в 23:45

Искам да кажа, преди целувахме гъза на Съветският съюз, и тогава и дума не можеше да става, понеже този строй беше всякаква липса на демокрация, и потъпкване на човешките права..
Сега целуваме гъза на чичо сам, и нещата долу горе са пак на същото ниво, и вървят по същият начин + една две свободи, което е плюс все пак..
Всъщност истинският измерител на демокрацията и на стабилността в една държава са оръжията..
Значи извода е че България не е демократична и е нестабилна страна, така излиза логическото заключение, въпреки че политиците твърдят точно обратното, то си личи..
Умният човек не можеш да го излъжеш толкова лесно.
И другото което професор балкански спомена, наследството от комунизма, ей докато не изпука и последният комунист с изкривено съзнание е няма да се оправим..
Само запитайте някой по възрастен какво му е мнението по този въпрос, и ще каже ти ще ставаш шумкарин ли кво, не бе искам просто защото имам право, и защото искам.

13531

2

Traqn Savov

28.11 2016 в 20:47

Ще стане каквото чичо сам каже да стане...

Преди 10 години един американски политик каза, как ще им дадем оръжие в това буре с барут наречено балкани!!!!

Смятай колко сме независими!!! и колко държавите на балканите са суверенни..