В Мариупол тече скрита мобилизация, пращат младежите в Путлерюгенд

Никой не казва на мъжете, че ще трябва да пазят окопите на фронта, но на кого е нужна такава истина, когато окупационните власти страдат от остър недостиг на пушечно месо, каза ъветникът на кмета на града Петро Андрющенко

OFFNews 23 юни 2022 в 11:33 10948 0

Мариупол
В Мариупол тече скрита мобилизация, а тийнейджърите ги пращат в Путлерюгенд.

В Мариупол тече скрита мобилизация като мъжете в града се мобилизират под прикритието на работа в охранителна фирма. В същото време тийнейджърите ги записват в младежки военно-патриотични организации.

Това съобщи съветникът на кмета на града Петро Андрющенко.

"Окупаторите прибягват до нови хитрости, за да осигурят скрита мобилизация в Мариупол. Сега това става чрез "работа в охранителна фирма". В целия град се появиха обяви и листовки за това. Вярно е, че никой не казва на мъжете, че ще трябва да пазят окопите на фронтовата линия. Но на кого е нужна такава истина, когато окупационните власти страдат от остър недостиг на пушечно месо", каза той.

Освен това в Мариупол млади хора са включвани в руската военно-патриотична организация "Юнармия", която се сравнява с германската "Хитлерюгенд".

"Вчера първите девет бяха приети в Путлерюгенд по образцов начин. Докато някои младежи се съпротивляват, други, заедно със своите родители и "учители", се опитват да ги използват. Това е отвратително. Въпреки това желаещите са малко. Пасивната съпротива в Мариупол не намалява", коментира Андрюшченко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови