В Лондон задържаха четирима, поставили противогази на паметници

OFFNews 18 април 2016 в 14:30 2953 2

Статуята на адмирал Нелсън също бе увенчана с противогаз

Четирима активисти на "Грийнпийс" бяха задържани в Лондон, защото поставили противогази на 17 статуи в града,  като част от протест срещу замърсяването на въздуха, предаде РИА "Новости". 

Противогази са били поставени върху скулптурите на кралица Виктория, адмирал Нелсън, Уинстън Чърчил, Шерлок Холмс, Ерос, Тиери Анри и дори на Оливър Кромуел, която е на охраняваната територия на парламента.

Алисън Гаригън и Люк Джоунс успяха да се изкачат по 52-метровия монумент на Хорацио Нелсън на площад „Трафалгар” рано тази сутрин. След като успяха да се качат на върха, активистите поставиха противогаз на издяланото от камък лице на Нелсън, за да подчертаят опасните нива на замърсяване на въздуха в столицата, съобщава "Гардиън".

След като прекараха няколко часа на върха на колоната и слязоха, те бяха задържани от полицията.Гаригън е една от шестте жени, които се изкачиха на небостъргача „Шард” през 2013 година като част от протест на зелената организация.

Говорител на „Скотланд ярд” обяви, че полицията в Уестминстър е получила сигнал да отиде на площад „Трафалгар” в 4,11 часа местно време, след като група шестима протестиращи е забелязана да се опитва да се изкачи на колоната на Нелсън с лозунг. Около 9 часа протестиращите слязоха от колоната – други двама души са арестувани по подозрения нанасяне на материални щети, добави говорителят.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх