В лагера за убийци на Ислямска държава

OFFNews Последна промяна на 20 юли 2015 в 17:41 21145 16

Снимка dailymail.co.uk

Отвлечено от членове на Ислямска държава и успяло да избяга от тренировъчния им лагер за убийци 14-годишно момче разказва какво е да бъдеш обучаван да отнемаш човешки животи.

В началото на всички деца в лагера им се показват видеата с обезглавяванията, които се появяват и в интернет, а след това им се обяснява, че някой ден и те ще се занимават с това, разказва момчето пред Асошиейтед Прес, цитирано от foxnews.com.

Когато терористите от Ислямска държава нахлули в градовете на язидите в Северен Ирак миналия август, те избили мъжете, отвлекли момичетата и жените, а момчетата били затворени за "преобучаване". Принудили ги да приемат исляма и да станат джихадистки бойци.

Яхия, както е наречено детето от своите похитители, малкото му братче и майка им били заловени заедно със стотици язиди. Те били отведени в Ракка, където децата са затворени в тренировъчен лагер. 

От самото начало започнаха да ни учат на практика. Учиха ни как да държим меч и как да удряме с него. На всичките над 120 момчета в лагера даваха кукла и меч, като наставлението e куклата да се обезглави, обяснява Яхия, чието истинско име е запазено в тайна.

14-годишното момче не се е справило със задачата. Удряло 3-4 пъти по врата на куклата и я накълцало, вместо да я обезглави. 

Показваха ми и как мога да застрелям някого от близко разстояние. В рамките на упражненията двамата братя били принуждавани да се бият помежду си. Яхия дори избил зъб на 10-годишния си брат по време на тренировките. 

Треньорът ми каза, че ако не го направя, ще ме убие. Биеха ни и ни казаха, че така ще станем по-силни, казва той.

Момчето прекарало в тренировъчния лагер 5 месеца, като децата били тренирани по 10 часа на ден. В това се включвали тренировки с оръжия и учене на Корана. Джихадистите го убеждавали, че язидите са „мръсни“ и трябва да бъдат избити.

Видеа от подобни тренировъчни лагери показват как момчета пълзят под бодлива тел и стрелят с оръжие. Някои са толкова малки, че когато стреля, цялото му тяло отскача с няколко сантиметра назад заради отката.

Ислямска държава твърди, че има стотици такива тренировъчни лагери. 

По данни на Сирийската организация за защита на правата на човека най-малко 1100 сирийски деца под 16-годишна възраст са се присъединили към Ислямска държава. Най-малко 52 деца са убити в бой, в това число и 8 деца, загинали в самоубийствени атентати.

Видеа, разпространени от Ислямска държава миналата седмица, показват момче да обезглавява сирийски войник под надзора на по-възрастен член на организацията, както и 25 деца непоколебимо да разстрелват 25 сирийски пленници.

В училища и джамии екстремистите облъчват децата с идеите и доктрините си, като често ги обръщат срещу родителите им.

Яхия, който е избягал заедно с братята си от лагера, вече се намира при майка си в иракския град Дахук. При бягството си той е подканил и свой приятел да тръгне с него, но той му е отказал, като му е обяснил, че вече е мюсюлманин и ислямът му харесва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2015 в 19:06

На повечето от тези които са писали тук ще кажа- прочетете малко книги (но сериозни такива) на тема религии, духовност и най-вече история. Например поредицата на Токораз Исто "Ятаган и меч". Тогава ще ви просветнат много неща надявам се (например, че еничарите са далеч от тия зверове които са ви набили в главата продажните ни историци, че няма религия в света която да проповядва убииства и зверства, че трябва да сме духовни а не религиозни, и т.н). Дотогава спрете да се "изхождате" интелектуално, моля ви!

22.07 2015 в 23:58

До: Емо

Ислямистите ВСЯКА ГОДИНА убиват повече хора в сравнение с убитите от испанската инквизиция СУМАРНО през целия 350-годишен период на съществуването й. Инквизицията в Испания е изтезавала около 150 хиляди, и е убила между 2 и 5 хиляди души за всичките 350 години.

(източник https://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Inquisition
и
http://www.thereligionofpeace.com/)

22.07 2015 в 23:41

До: Емо

Източник http://thereligionofpeace.com/

Джихад - Седмична справка
Юли 11 - 17

Нападения на джихадисти:
76

Самоубийствени нападения*(камикадзе):
17

Загинали:
675

Сериозно ранени:
885


22.07 2015 в 18:18

Чета мненията на хората но виждам една голяма грешка... Не е исляма религията погубила най-много хора, а християнството. Най-точно организираното християнство, християнството, което през вековете е избило маса народ чрез походи, чрез "мирни" пратеници (най-често шпиони на църквата). И аз съм кръстен в църква, но се дистанцирам от тази религия, както и от всички други ... целта на организираната религия е да затвори очите на хората и да ги накара да следват доктрини, (без значение чии) който никой нормален човек не би последвал... вярвам в господ, но в моя господ, този който се намира вътре в мен, аз сам съм господ за себе си (не в егоистичния смисъл).. жалко за дечицата, но явно все още живеем в тъмните векове... жалко че религиите в ядрата си са замислени да бъдат лъч светлина и надежда за хората, но в последствие се превръщат в най-елементарния начин за контрол на съзнанието :( плюя в/у организираната религия и всичките им глупави книги с приказки ... специално за джихадистите, интересно ми е ако нямаха куран, как щяха да интерпретират друга фикция като например Трите прасенца или Трите мечета

22.07 2015 в 10:52

Преди 1297 години великият кан Тервел е намерил много добро лекарство срещу тази зараза.
Но помислете си - къде в България сте видели негов паметник, къде се намира и в кой градски център на голям или малък град,къде има централна улица наречена на него.

22.07 2015 в 10:22

а комунизмът по официални данни само през 20 век е убил над 280 000 000 души и пак се намират мутанти да плачат за него

21.07 2015 в 20:13

До: коментар # 9
Ислямът коли и поробва от 7ми век до днес. Това са 14 века (а не седем).
Прав сте, че е дежа вю. Ислямът си е същият и днес, непроменен от 7ми век.

До началото на 21 век ислямът е избил около 270 МИЛИОНА души, без да броим милионите роби, които са загинали от бой или от глад и болести при транспортирането. Тази цифра, 270 милиона, не включва стотици хиляди изнасилени, осакатени, изтезавани и доведени до лудост и отчаяние хора, лишени от имотите си, децата си, родителите и близките си.

Робството никога не е било отменено в исляма. В момента в Саудитска Арабия изродите третират прислугата си като роби. А след свалянето на Кадафи гледах един репортаж на американска телевизия в къщата на един от синовете на Кадафи. Снахата на Кадафи беше заключила прислужницата си с белезници за една тръба в банята. Преди това я е поливала за наказание с ВРЯЛА ВОДА. Жената беше останала без коса. Врялата вода й беше свалила кожата на главата, ръцете и бедрата. Докато я намерят, в раните й от изгарянето се бяха завъдили червеи.

В Судан арабите редовно отвличат и поробват населението, което те считат за неверници – ЧЕРНОКОЖИ МЮСЮЛМАНИ и езичници. Така че в Судан хуманитарни организации В МОМЕНТА откупуват стотици роби от мюсюлманите. В Мавритания търговията с роби продължава и днес полуофициално. Никой не я спира, защото робството е съвсем нормално нещо според шариата.

Ислямът превръща хората в чудовища.

21.07 2015 в 17:27

Еничарите са били най-кръвожадни и жестоки в османската армия. Как са действали османските нашественици преди векове - нахлува, коли наред, отвлича жени и деца, унищожава или превзема исторически паметници... 7века и нищо в тях не се е променило, само ние сме станали по-толерантни плазмодии. Имам усещане за дежа ву

21.07 2015 в 10:48

Прави впечатление, че участници в последното настъпление срещу ИД в Ирак бяха и шиити, и сунити.
Два въпроса:
1. До къде е влиянието върху общественото мнение на самите престъпления и от къде започва влиянието на медиите/информацията.
Имайте предвид, че диваците там са били винаги такива каквито са сега.
Различното днес е улесненото разпространяване на информация, оттам и възможността за по-ефективно моделиране на обществено мнение.
2. Казусът с кюрдите в Турция. Ако темповете на прираст на етноса се запазят, след 35 години в Турция ще или ще управляват кюрди или кюрдите вече ще са се отделили в собствена държава. И едното, и другото няма да се случи без бой.

21.07 2015 в 00:12

Ислямът е разпространен точно така: „Колиш заедно с мен, или умираш.“ Сегашните мюсюлмански държави са били проспериращи държави на хиндуисти, християни, евреи, будисти и зороастрийци.

Психопатът Мохамед от ден първи е клал и е нареждал на покорените народи „Или идваш да колиш заедно с мен, или умираш.“
От всяка покорена държава Мохамед (а после и наследниците му) е пленявал деца и млади мъже и ги е превръщал в армия главорези.

Мохамед е започнал кариерата си като магистрален крадец с банда, която е плячкосвала кервани в Мека, така е забогатял и събрал армия, и после продължил с кланетата и покоряването на Медина (еврейски град) през 630 век, а през 711 г. наследниците му вече напират да оплячкосат Константинопол, и междувременно завладяват Иберийския полуостров, като преди това са прегазили християнския Египет (639), цяла Северна Африка и половин Азия.