В Германия искат референдум за миграционната политика

OFFNews 16 октомври 2015 в 18:00 3166 4

Снимка Архив

Повече от половината германци искат да бъде проведен референдум по въпросите за приема и разселването на бежанци в страната. Това се вижда от резултатите на проучване на общественото мнение, проведено от института "Емнид", предава БТА.

Според данни от проучването 64 процента от запитаните искат гражданите да могат да гласуват на референдум, свързан с миграционната политика на страната. Едва 33 процента са против това.

Цели 66 процента от германците вярват, че кризата с бежанците може да раздели обществото на два лагера, като се очаква до края на годината в страната да пристигнат между 800 хиляди и 1.5 млн. мигранти бягащи от насилието в близкия изток.

В Берлин вече се забелязват затрудненията на властите да се справят с огромния наплив от хора и настаняването им. Най-често използваните за убежище на тези хора сгради биват приспособени училища, спортни центрове и промишлени сгради, което буди негодувание сред местното население.

Бежанският въпрос породи и разделение в управляващата коалиция. Нараства броят на политиците, които открито критикуват водената политика на отворени граници на канцлера Ангела Меркел и настояват за депортиране на мигрантите идващи и сигурни и безопасни трети страни.

От своя страна, експерти в страната предупредиха, че има предпоставки за разрушаването на основите на германското общество от навлизащите чужди култури, като някои дори поставиха като възможност "завладяването на нацията чрез неконтролирана имиграция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови