В Германия искат референдум за миграционната политика

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2015 в 18:00 2296 4

Снимка Архив

Повече от половината германци искат да бъде проведен референдум по въпросите за приема и разселването на бежанци в страната. Това се вижда от резултатите на проучване на общественото мнение, проведено от института "Емнид", предава БТА.

Според данни от проучването 64 процента от запитаните искат гражданите да могат да гласуват на референдум, свързан с миграционната политика на страната. Едва 33 процента са против това.

Цели 66 процента от германците вярват, че кризата с бежанците може да раздели обществото на два лагера, като се очаква до края на годината в страната да пристигнат между 800 хиляди и 1.5 млн. мигранти бягащи от насилието в близкия изток.

В Берлин вече се забелязват затрудненията на властите да се справят с огромния наплив от хора и настаняването им. Най-често използваните за убежище на тези хора сгради биват приспособени училища, спортни центрове и промишлени сгради, което буди негодувание сред местното население.

Бежанският въпрос породи и разделение в управляващата коалиция. Нараства броят на политиците, които открито критикуват водената политика на отворени граници на канцлера Ангела Меркел и настояват за депортиране на мигрантите идващи и сигурни и безопасни трети страни.

От своя страна, експерти в страната предупредиха, че има предпоставки за разрушаването на основите на германското общество от навлизащите чужди култури, като някои дори поставиха като възможност "завладяването на нацията чрез неконтролирана имиграция".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2015 в 16:48

Bodrum, и аз гледах същия филм на ZDF. Какво да кажа. То на човек вече не му остава много да каже. Или ще го изкарат върл нацист, или фашист, или крайнодесен радикал, или антилиберал, или дивак, бе, за каквото се сетиш. Само се ако кланяме на новата църква на БХК, само тогава хората са хубави. Коренните европейски граждани са низвергнат, все те са лошите, а чужденците хубавите. Ама какво да се прави, това е характерът на мулти-култи левичарството: да набира нов пролетариат, да му пъха храна в устата и да го дундурка, за да има участие във властта. Ужасно лицемерни хора са тези от сорта на Зелените, Ди Линке и пр.

17.10 2015 в 00:36

Меркел настъпи мачето по опашката с тази покана към арабетата. И сега бай Ханс ще и покаже мигрант свинско яде ли.

16.10 2015 в 22:14

Наистина съм ОМЕРЗЕН.

Най-развитата и най-напредналата страна в Европа става ЖЕРТВА на ИСЛЯМСКИ ФАНАТИЦИ-МЮСЮЛМАНСКИ ДЖИХАДИСТИ, и то в мирно време.

Вярно, че дори ЕВРЕИТЕ СЕ ВЪЗМУЩАВАТ, и то не само в Германия. Израелските политически коментатори много обективно отразяват ситуацията с т.нар. "бежанска криза", заливаща цяла Европа. Браточките в Израел много добре знаят за какви диваци става дума. Тея са осрали целия Близък Изток, и сега идват да осерат и нашата цивилизована Европа. Ще им позволим ли?

16.10 2015 в 18:31

Онзи ден гледах филм на немския канал ZDF, в който интервюираха един равин, изключително приятен човек, чиято синагога се намира в арабски квартал на един немски град. Равинът каза: казал съм на всички които идват тук да не носят облекло, което издава техния произход, защото в този квартал непременно ще пострадат. И това става в "цивилизована" германия, стожер на човешките права и традиционно място, където антисемитизмът се преследваше жестоко и безпощадно. Както би казал професор Балкански: "Омерзен съм!" Ми то си е за омерзяване!!!