Ужас във Флорида: Убиец се върна на местопрестъплението и уби репортерка, после и дете

OFFNews 23 февруари 2023 в 11:34 6524 2

Местропрестъплението

Снимка Spectrum news 13

Местропрестъплението

Репортерка и 9-годишно момиче бяха убити, след като въоръжен мъж откри огън по телевизионен екип, отразяващ убийство, случило се няколко часа по-рано край Орландо, щата Флорида. Майката на момиченцето и оператор от екипа също са били простреляни, предаде Би Би Си.

Членовете на екипа са били репортер и оператор на местната кабелна телевизия Spectrum News 13, съобщи шерифът на окръг Ориндж Джон Мина.

Малко след стрелбата полицията арестува 19-годишния Кийт Мелвин Моузес, който има тежко криминално досие. Твърди се, че той е убил млада жена в кола няколко часа преди да убие деветгодишното момиче и да нарани майка ѝ. Според Мина мотивите на нито едно от нападенията не са ясни. Смята се обаче, че Кийт Мелвин Моузес е познавал първата жертва.

Телевизионният екип е отразявал случая с тримата души, убити при двете нападения в сряда в Пайн Хилс, предградие западно от Орландо. На пресконференция шерифът на окръг Ориндж Джон Мина съобщи, че журналистите са били "в или близо до автомобила си", когато са били нападнати.

Той каза, че журналистите са отразявали стрелба, станала по-рано през деня около 11:00 ч. местно време, при която жена на 20 години е била смъртоносно простреляна в автомобил, когато заподозреният се е върнал на местопрестъплението и е открил огън.

След като нападнал журналистите, 19-годишният Кийт Моузес нахлул в дома на майката и 9-годишната ѝ дъщеря, и ги застрелял. Майката на детето и раненият оператор са в болница, като и двамата са в критично състояние.

"Доколкото знаем, той няма връзка с репортерите или майката и дъщеря ѝ, не знаем защо е влязъл в дома им", каза шериф Джон Мина.

Американският национален пресклуб коментира, че това е "още едно трагично напомняне, че журналистиката е опасна професия и че престъпниците и тези, които са обект на репортажи, могат да проявят насилие към репортерите, които си вършат работата".

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер публикува съболезнователно съобщение в Twitter: "Сърцето ни е близо до семейството на убития днес журналист и ранения член на екипа в Ориндж Каунти, Флорида, както и до целия екип на Spectrum News."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

24.02 2023 в 09:44

Вместо да работят с младежта и психично болните, въоръжават изплашени хора за да се защитят сами

Интересна интерпретация. То луди има много, особено на надник в NRA.

924

1

Diogen

23.02 2023 в 18:14

Затова губернаторът на Флорида ДеСантис се кани да подпише документ, който разрешава носене на оръжие без специално разрешително, получавано след курсове.