US авиокомпания изхвърли семейство с деца от самолет (видео)

OFFNews 05 май 2017 в 09:30 21148 6

Американската авиокомпания Delta е изправена през сериозен проблем с публичния си образ, след като семейство се оплака, че е било изхвърлено от полет, защото отказало да освободи мястото на детето си.

"Това е федерално престъпление, Вие и съпругата Ви ще отидете в затвора, а децата ви - в приемни семейства." Това се чува да казва член на екипажа на семейството по време на спора за мястото. Видео от инцидента бе качено в YouTube и вече е гледано повече от 2 милиона пъти.

Delta коментираха, че съжаляват за злощастната случка и биха компенсирали семейството.

Инцидентът е подобен на случилия се на редовния пътник д-р Дейвид Дао, който беше ударен и извлечен от самолет, защото отказа да напусне самолета. Тогава компанията - United Airlines - продала повече билети от наличните места и се опитала да го накара да си отиде, за да настани член на екипажа си. Окървавеният мъж загуби предни зъби и беше със сътресение на мозъка.

Последният инцидент - със семейството - е станал на полет на Delta от остров Мауи към Лос Анджелис на 23 април, но за него се разбра едва когато беше излъчено видеото. Записът продължава 8 минути и показва Браян Шиър да спори, че е платил за мястото, докато жена от екипажа се опитва да го убеди да се откаже от него. Шиър платил мястото за по-големия си син, който обаче взел по-ранен полет и бащата бил сигурен, че ще може да настани друго от децата си.

Жената възразява, че мястото е за по-големия му син и по-малкото дете не може да седне там. 2-годишното е настанено в детска седалка, която да го обезопаси, но членът на екипажа твърди, че Федералната авиационна администрация забранява това и че детето трябва да седне в скута на родителя си.

Твърдението е в противоречие с публикуваните правила на Delta, според които за деца под две години "ние ви препоръчваме да купите място в самолета и да използвате одобрена седалка за деца". Правилата на компанията указват, че деца под 2 г. може да седят на коленете на родителите си, само ако те изберат този вариант.

Служителката в самолета обаче казва на Шеър, че "самолетът няма да мръдне... може да седим тук цяла нощ, ако това искате".

Въпреки че Шеър в крайна сметка се съгласява да държи детето на коленете си, жената от екипажа му казва, че той и семейството му трябва да напусне самолета, защото мъжът е отишъл "твърде далеч". 

В крайна сметка семейството напуска самолета, а Шеър казва, че местата им са били заети от други пътници с билети.

По-късно той коментира пред CBS News, че очевидно проблемът е бил в повечето продадени места, а не в нещо друго.

Съпругата му Бритъни, която е записала видеото, казва, пре NBC News, че е била разстроена от факта, че са ги заплашили със затвор.

Ето и видеото:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12298

6

kamborev

05.05 2017 в 16:15

Поредната издънка!

12018

5

nikn

05.05 2017 в 15:58

Чакам Bulgaria Air да направи подобна изцепка и да завалят мрънканията "Това може да се случи само в България!"

14469

4

случайно прочетох

05.05 2017 в 15:51

Заглавието е подвеждащо.

10571

2

Hissarion

05.05 2017 в 11:11

С други думи поредна победа за пазарната икономика в САЩ. Либертарианците сигурно получават оргазъм докато четат тази статия.

77927

1

El Commandante

05.05 2017 в 09:33

Kъде са паднали като са ги изхвърлили?