$10,000 в замяна на доброволно освободено място в самолет предлага United Airlines

OFFNews Последна промяна на 27 април 2017 в 08:52 5945 1

Снимка Ройтерс

Авиокомпанията, прочула се с насилственото извличане на пътник от самолет - United Airlines, ще предлага до $10 000 обезщетение на пътници, които доброволно се откажат от полет заради повече продадени билети.

Предложението дойде, след като конкурентът на компанията - Delta, разкри плана си да предлага до 9 950 долара в такива случаи.

United също обяви, че ще предприеме мерки, за да намали полетите, при които продадените билети са повече от местата, за да може клиентите да бъдат по-удовлетворени от услугите им.

"Целта ни е да намалим до нула инциденти, при които има недоброволен отказ от място на борда", се казва в изявление на компанията.

Инцидентът, който провокира това предложение, се случи преди две седмици на полет от Чикаго до Луисвил. Тогава 69-годишният Дейвид Дао беше ударен, окървавен и извлечен от мястото си в самолета, защото компанията продала повече билети, после се оказало, че трябва да настани на борда и свои служители и поискала пътници да слязат. Трима се съгласили, но не и Дао. Той не искал обезщетение, а само да се прибере.

Дао е загубил два предни зъба, имал е сътресение на мозъка и носът му е бил разбит, според неговия адвокат. По всяка вероятност той ще съди авиокомпанията.

United обеща повече да не вика служители на правоприлагащите органи, когато пътник с редовен билет откаже да слезе, нито да принуждава хора, които вече са седнали в самолета да правят това при повече продадени билети.

Компанията пое и ангажимента да плаща по 1500 долара обезщетение на всеки пътник със загубен багаж, без каквито и да било въпроси или усложнения, като това ще започне да се прилага от юни.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

1

Denis Rizanov

27.04 2017 в 09:11

Дао е загубил два предни зъба, имал е сътресение на мозъка и носът му е бил разбит, според неговия адвокат. По всяка вероятност той ще съди авиокомпанията.

Това се последствията както се казва. Сега специално внимание обръщам на нпо-шорошомолките, чете ВНИМАТЕЛНО нататък:

United обеща повече да не вика служители на правоприлагащите органи, когато пътник с редовен билет откаже да слезе...

Схващате ли? Това там са демократично установени "процедури". Запомнете го, запишете го и всеки път си го препрочитай преди да напишете как полицията у нас биела деца. За руската няма да коментираме. Според вашите опорни точки, тя не ги бие, ами направо ги яде!