Ураганът Санди попречи на предизборната кампания в САЩ

Елица Мартинова 28 октомври 2012 в 09:18 1503 0

Настоящият президент на САЩ и кандидат на Демократическата партия Барак Обама и претендентътъ на републиканците Мит Ромни. Снимка: miskinlaw
Настоящият президент на САЩ и кандидат на Демократическата партия Барак Обама и претендентътъ на републиканците Мит Ромни. Снимка: miskinlaw

Ураганът Санди, който приближава североизточния бряг на САЩ, наложи промени в предизборната кампания на кандидатите Барак Обама и Мит Ромни, съобщи BBC.

Синоптиците прогнозират, че стихията, която вече отне живота на 58 души край Карибския регион, ще достигне до САЩ в понеделник.

Обявена е тревога в Ню Йорк, Вирджиния, Пенсилвания и окръг Колумбия.

Заради приближаващата стихия предизборните щабове на двамата опоненти са преразгледали графика на своите лидери.

Вместо в понеделник сутрин, демократът и настоящ държавен глава Барак Обама ще лети за Флорида още в неделя.

Отменени са негови предизборни срещи в Северна Каролина и Колорадо спрингс.

Кандидатът за вицепрезидент на демократите Джоузеф Байдън се отказа от визитата си в град Вирджиния Бийч, която бе насрочена за понеделник. Доводът му бе, че не иска да отвлича вниманието на хората там, които трябва да се съсредоточат върху подготовка за посрещане на стихията.

Със същото обяснение бе оттеглено участието във Вирджиния Бийч и на републиканеца Мит Ромни. Той трябваше да посети града в понеделник вечер.

Анализаторите са на мнение, че настъпващият ураган може да се окаже решаващ за избора на хората.

Специалистите коментират, че ако властите не реагират адекватно на стихията, част от избирателите могат да оттеглят симпатиите си от настоящия президент Обама.

Изборите в САЩ ще се проведат на 6 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови