Унгарци се редят на опашки за оръжия, изплашени от безредици заради коронавируса

OFFNews 24 март 2020 в 14:07 3532 0

Унгарци се редят на опашки за оръжия, изплашени от безредици, които могат да възникнат заради разпространението на коронавируса, съобщава агенция Ройтерс в репортаж от Будапеща.

Режимът за притежание на огнестрелно оръжие в страната е строг, така че става дума за опашки за въздушни оръжия, за които не е нужно разрешително.

През последните седмици нараства броят на унгарците, които искат да се въоръжат, тъй като се опасяват от евентуални берзредици - в случай, че се стигне до недостиг на стоки от първа необходимост заради разпространението на коронавируса.

Продаваме пет пъти повече в сравнение с обичайното за март. Можеше и да продадем и 15 пъти повече, ако имахме още оръжия с гумени куршуми, но свършиха, твърди пред Ройтерс Габор Ваш, управител на три оръжейни магазина в унгарската столица.

Унгарското правителство вече увери гражданите, че няма да се стигне до недостиг на стоки от първа необходимост. Властите призовават хората да си останат вкъщи.

Ройтерс отбелязва, че Асоциацията на чешките оръжейни производители е отчела, че собствениците на оръжейни магазини също съобщават за повишено търсене и двуцифрено увеличение на продажбите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews