Унгарският президент Орбан осъди ''федерализма на ЕС и офанзивата на ЛГБТИ''

OFFNews 22 юли 2023 в 17:42 2856 6

Виктор Орбан

Снимка БТА/АП

Виктор Орбан

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан поднови атаката срещу Европейския съюз за провеждането на това, което той нарича "ЛГБТИ офанзива", заявявайки, че неговото националистическо правителство ще защити християнските корени на страната.

В реч в Румъния Орбан - дългогодишен критик на Брюксел - заяви, че се надява изборите за Европейски парламент догодина да укрепят правителствата в рамките на блока, които отхвърлят "федерализма", представляван от Германия и Франция, предаде Ройтерс.

През 2021 г. Орбан прие закон, забраняващ използването на материали, разглеждани като насърчаващи хомосексуалността и промяната на пола в училищата, позовавайки се на необходимостта да се защитят децата от "ЛГБТИ пропаганда" и по този начин ескалира спора с ЕС.

Той влезе в конфликт с Брюксел по други въпроси, включително върховенството на закона и реформите в унгарските медии и съдебната система.

ЕС е "или империя, или (индивидуални) нации... Не бива да имаме никакви илюзии: федералистите се опитват да ни изтласкат", каза Орбан.

"Те открито искаха промяна в правителството (през 2022 г.) в Унгария", добави той и обясни, че същото важи и за Полша.

Полша провежда парламентарни избори тази есен, когато консервативната партия "Право и справедливост" (PiS) ще се бори за трети мандат. Тя е приела много политики, които съвпадат с тази на Орбан, и двете страни са вкарани в спор за върховенството на закона с блока, който доведе до спиране на някои фондове на ЕС.

Орбан каза, че балансът между федералистите и нациите, които не желаят да отстъпят повече правомощия на Брюксел, е нарушен, когато Великобритания напусне блока, и сега само Варшава и Будапеща се "придържат към своята (антифедералистка) позиция".

Междувременно унгарският премиер засили своята анти-ЛГБТИ реторика, тъй като икономическите проблеми на Унгария ескалираха. Годишната инфлация надхвърли 25% през първото тримесечие.

"ЕС отхвърля християнското наследство, извършва подмяна на населението си чрез миграция... и провежда ЛГБТИ офанзива", каза той в събота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

5

Бълг

23.07 2023 в 12:12

Този мазен тюфлек си е чиста пеперуда.Скоро ще го публикуват и ще му се наложи да си каже истината.Долен руски ***** лизатор!

22548

4

dolivo

23.07 2023 в 10:32

Знаем му унгарския хубавец от партията му дето лаеше срещу ЛГБТ, пък излезе турбо гей с подвизи из клубовете на Брюксел.

А ЛГБТ++ че прекаляват с ПРа за 4те си процента представителност в популацията, прекаляват. Но както винаги, на популиста са му чудесна диверсия, за да не гледат хората с отвлечено внимание в задния му двор, хехе

1000

3

Kokoshkov

23.07 2023 в 10:11

Ами да напусне ЕС. Явно е забравил мизерията в СИВ. Явно е забравил танковете на братския СССР. И какво се е вторачил в ЛГБТИ? Тези хора трябва ли да бъдат отритнати от обществото, защото то не ги разбира?

22548

2

dolivo

23.07 2023 в 10:05

въпроса е, че Орбан , подобно на Путин, успешно описва външен фактор като причина.

А простото население лапа на големи залци, без да си зададе въпроса, "аз с какво съм допринесъл/допринесла/допринесло за това?"

Типична форма на жертвеничество или нарзисизъм според характера на индивода от раята.

Ефекта е същия - някой друг ти е виновен.

135

1

Far Rider

23.07 2023 в 08:03

На Орбан му се вижда края. ЕС му спря фондовете и вместо 22 милиарда ще получи по-малко от 5! Инфлацията надхвърли 25% . Унгария е тежка икономическа криза. Тя е с най-високи цени на горивата в целия ЕС, с купонна система за основните храни.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика