Унгария заплашва да блокира продължаването на санкциите на ЕС срещу Русия

OFFNews 07 септември 2022 в 07:55 2171 2

Виктор Орбан

Снимка БТА/АП

Виктор Орбан

Унгария заплашва да блокира продължаването на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, съобщиха дипломати, цитирани от ДПА.

Според източниците унгарското правителство отправя заплахата, за да постигне отмяна на санкциите срещу трима руски олигарси -  Алишер Усманов, Пьотър Авен и Виктор Рашников.

Тримата са сред близо 1200 души, които са санкционирани от ЕС заради подкрепата им за руското нахлуване в Украйна и чиито активи са блокирани, а също така им е забранено да влизат в ЕС.

Източниците на ДПА твърдят, че се е очаквало още днес да има съгласие на всички 27 страни членки за продължаване на санкциите. За това се изисква единодушие, което означава, че са необходими още преговори, съобщи БТА.

По думите на европейските дипломати унгарският премиер Виктор Орбан все още поддържа добри отношения с руския президент Владимир Путин и е блокирал предложения за разширяване на санкциите срещу Москва няколко пъти през последните месеци.

Ако до 15 септември санкциите не бъдат продължени, техният срок на действие ще изтече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

2

ob1

07.09 2022 в 09:03

Пълен боклук и популист е Орбан, боко тиквата на стероиди (не знам дали краде толкова де, то нашето момче е някакъв еталон в това отношение).
Унгарският васал на путкин е много ербап, да видим колко ще е когато ЕС му резне финансирането.

865

1

Constanza

07.09 2022 в 08:44

Купили ли са го, или просто така си гълмее?