Украйна засипа с бомби окупаторите на Змийския остров

OFFNews 27 юни 2022 в 15:09 8317 0

остров
Змийския остров.

Украинските военни продължават операцията на Змийския остров в Черно море, който е подложен на интензивен обстрел. Тази нощ са били нанесени над 10 точни удара по военната база на руските окупатори там. Това съобщи Наталия Хуменюк, ръководител на съвместния пресцентър на силите за сигурност и отбрана в южната част на Украйна.

"Продължаваме операцията на Змийския остров", отбеляза тя.

Според Хуменюк украинските сили са нанесли повече от 10 точни удара по острова тази нощ.

"Уточняваме резултатите от пораженията, но вече имаме първото съобщение - още една зенитно-ракетна система "Панцир-С1" е била поразена", уточни тя.

Хуменюк припомни също, че по време на предишните удари по острова е била унищожена радарна станция, което е много съществена загуба за окупаторите на острова. Те загубиха и два ЗРК "Панцир-С1".

"Военната операция е планирана за доста дълъг период от време и за абсолютното освобождаване на острова от окупаторите", подчерта Хуменюк.

Змийският остров бе превзет от руснаците още през първия ден на войната. Защитниците му обаче влязоха в историята на въоръжения конфликт, след като пожелаха на настъпващия към базата флагман на руския Черноморски флот да иде "нахуй". Нещо, което в крайна сметка се случи с крайцера Москва, който бе превърнат в подводница, след като го поразиха две украински ракети "Нептун".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки