Украйна удари отново Чонгарския мост, унищожена е руската логистика на левия бряг на Херсонска област

OFFNews 30 юли 2023 в 15:59 9968 3

Снимка

Чонгарският мост

Въоръжените сили на Украйна са нанесли в неделя сутринта към 5:15 нов удар по Чонгарския мост, който води от окупираната Херсонска област към анексирания Крим и са унищожили оп този начин логистиката на противника на левия бряг на областта, съобщи в ефира на националния телевизионен маратон ръководителката на съвместния пресцентър на Оперативно командване „Юг“ Наталия Гуменюк.

По думите на Гуменюк уврежданията по Чонгарския мост ще намалят пропускателната способност на моста и възможностите на руснаците да прехвърлят подкрепление в техника и жива сила от Крим. Работата на украинските военни е насочена към разрушаване на плановете на противника, а не към разрушаване на инфраструктурата, уточни още Гумченюк. По-рано днес се появиха видеозаписи, показващи момента на удара по съоръжението, както и кадри с огромни задръствания, причинени от украинската атака.

„Затова работата беше извършена филигранно, прецизно, точно и сега окупаторите отново търсят нови пътища за заобикаляне, за да снабдяват своите войски с боеприпаси, техника и жива сила. На левия бряг противникът изпитва значителна недостиг на снаряди и оборудване в резултат на нашата бойна работа“, каза заяви говорителката на венните.

Силите за отбрана установяват огневи контрол върху всички транспортни и логистични пътища на противника и единственото, което възпира на този етап ВСУ, е присъствието на цивилното население, което руснаците използват като щит, редувайки военен с цивилен трафик. Цивилните руснаци, които се опитват да напуснат Крим по обходни на Кримския мост маршрути се опитват да заобиколят и се превръщат в заложници на руската армия за прикритие на движението на военна техника.

Представа за това, какво означава Чонгарския мост за руснаците и как се отразява намаляването на капацитета му или извеждането му от строя за руските военни дава картата на Гугъл. Ако през моста пътуването от Медведивка до Чонгар продължава няколко минути, то с обиколката, принудена от украинската атака, времето за достигане от Медведивка до Чонгар или обратно е над 15 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

31.07 2023 в 11:55

Задръстило им се мостчето на блядовете, то тъпите им кратуни са задръстени тотално, но ВСУ има грижата да ги продуха, тотално!

12078

2

edin slep

30.07 2023 в 17:54

Дано това им позволи да пробият и да си върнат териториите, поне към някой голям град да се придвижат.

Путинолюбците са много активни, много агресивни в последно време, ядосват се, че не вървят нещата на матушката, ама и на украинците не им се получава.

4638

1

Того

30.07 2023 в 17:13

Говори Моzква: Не ходете на почивка в Крим през това лято, защото почивката ви може да бъде неповторима!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика