Украйна свали 45 дрона ''Шахед'' в новогодишната нощ, Зеленски очаква победа през 2023

OFFNews 01 януари 2023 в 09:00 13283 7

Снимка Telegram / Андрей Небитов

Истински орко-стайл, написа шефът на украинската полиция под публикация със снимка на руски дрон, изпратен срещу детска площадка в Киев.

„Не е за вярване. Русия хладно и страхливо нападна Украйна в ранните часове на новата година. Но Путин изглежда все още не разбира, че украинците са направени от желязо. Америка е абсолютно уверена, че Украйна ще надделее през 2023 г. Слава на Украйна!“ Това написа в първите часове на новата година посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, след като руската армия атакува Украйна в новогодишната нощ.

Още в първите минути на годината сирените, там, където има електричество, оповестиха въздушна тревога на територията на Украйна. ВСУ обявиха, че в новогодишната нощ са свалили 45 ирански дрона – 13 преди настъпването на 2023 и 32 вече на 1 януари. Социалните мрежи показаха снимки на свалени „Шахеди“, на чиито опашки руснаците са написали „Честита нова година“. „Може да се каже евтино и безвкусно. Истински орко-стайл. И тези обломки не са на фронта, където вървят ожесточени боеве, те са тук, на спортната площадка, където играят деца. Това е всичко, което трябва да се знае за държавата-терорист и нейната армия“, написа сутринта на 1 януари в Телеграм началникът на Главното управление на Националната полиция на Украйна Андрей Небитов.

Ройтерс с позоваване на очевидци описва как в момента, в който в Киев се разнесли сирените за въздушна тревога, жителите на украинската столица скандирали от балконите си „Слава на Украйна, слава на героите!“. Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че части от ракет, свалена от украинската ПВО са повредили кола в центъра на столицата, но няма данни за пострадали хора.

Бойните действия продължиха без примирие през цялата нощ, а украинските сили обявиха на сутринта, че са ликвидирали 760 руски окупатори.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в новогодишното си обръщение, че очаква през новата година Украйна да победи във войната с Русия. Обръщението беше записано на тъмен площад и беше съпроводено с кадри от най-варварските руски нападения срещу превърналите се в символ украински градове и видеозаписи от освободените украински територии. Зеленски обяви, че победата няма да бъде постигна с чудеса, а по-скоро чрез упорита работа и с помощта на чуждестранни партньори.

"Днес има само едно желание. И то ще се сбъдне не чрез чудо, а чрез нашата работа, нашата борба, взаимопомощ и човечност", заяви той. "Честита нова година! Годината на нашата победа", каза още украинският президент.

Зеленски спомена и многократните руски удари, които разрушават украинската система за производство на електроенергия. "Искате светлина? Тя е във всеки от нас, дори и да няма електричество", обясни украинският държавен глава.

От своя страна в новогодишното си обръщение руският автократ Владимир Путин не представи план за това как руските сили смятат да обърнат хода на неблагоприятния за тях засега ход на войната в Украйна и как Русия ще продължи към постигането на максималистките си цели, коментира Институтът за изследване на войната (ISW). Според американския тинк-танк Путин се е ограничил до оправдаване на атаката срещу Украйна и понасяните в тази връзка човешки жертви. Путин призна в словото си, че „2022 година е била трудна година и на неизбежните решения“, които са били неизбежни за постигането от Русия на „пълен суверенитет“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

01.01 2023 в 13:51

Тя за тези 200 години няколко пъти стигна до канала, а два пъти е спасявана от САЩ. Първо от гладна смърт

https://allinnet.info/history/two-paintings-by-aivazovsky-banned-in-russia-since-1892/

Забранена в Оркландия картина не на кой да е, а на Айвазовски.

През Втората светова без ленд/лийза на САЩ и без втория фронт на Съюзниците СССР1 директно отиваше в небитието.

Болшевишкия преврат 1917 също е отичане в канала. Разпада на СССР1 в началото на 90-те и страшната икономическа криза тогава - още едно отичане.

Но това, което идва с края на Путлер, ще е по-страшно от всички предишни. Защото предните пъти орките успяват да залъжат света, че са от страната на доброто. А сега лъсна грозната истина, че са по-големи изверги и от германските нацисти навремето.

345

6

Джендо Джедев

01.01 2023 в 13:49

Obiwan,

Ние много добре знаем какво доведе до тази война - болните амбиции на един психопат начело на Кремъл вече 22 години. :D

-132

5

Obiwan

01.01 2023 в 13:11

Тя от 200 години отича в канализацията, пък все ви е в устата. Става нещо като други празни фрази "петролът свършва", "доларът ще изчезне", "Америка фалира" :)

2073

4

Johnny B Goode

01.01 2023 в 13:08

...а пък рашистките тролчета оше не могат да разберат, че нещата ще свършат с оттичането на любимата им Путлерландия в канализацията на историята заедно с полудялото си ботоксно джудже начело.
И че това ще стане преди края на тази година.

2073

2

Johnny B Goode

01.01 2023 в 12:53

... а руските тролчета прочетоха цялата тази истинска информация в Телеграма на Пиияната Маша.
 
X

Да помогнем на украинските деца!