Quantcast

Украйна поиска 20 млрд. евро от ЕС срещу асоцииране

Вероника Шербанова Последна промяна на 11 декември 2013 в 12:31 5321 18

Украинският премиер Микола Азаров, Снимка: ЕРА

Снимка ЕРА

Украинският премиер Микола Азаров

 

Украйна поиска от Европейския съюз 20 млрд. евро, за да подпише споразумението за асоцииране, съобщи ИТАР-ТАСС.

Финансовата помощ ще има за цел да намали загубите за икономиката на Украйна при приемането й в ЕС, заяви украинският премиер Микола Азаров.

Ние предложихме на Европейската комисия да разгледа в какви условия ще работи нашата промишленост и икономиката като цяло. Предлагаме този въпрос да се реши с финансова помощ в размер на 20 млрд. евро, посочи Азаров.

Подчертавам, че не става дума за безвъзмездна помощ от европейския бюджет. Ние сме реалисти и затова предлагаме ЕС да инвестира в общи взаимноизгодни проекти, уточни той.

Азаров предложи на ЕС да финансира проекти като модернизация и разширение на европейските транспортни коридори, създаване на нов коридор през Кавказ, строителство на транспортен проход през Керченския пролив и други.

Украинският президент Виктор Янукович отказа да подпише споразуменито за асоцииране на Украйна по време на срещата на Източното партньорство във Вилнюс, като обяви, че не иска да жертва икономическите отношения с Русия и поиска по-голяма финансова помощ.

По-голямата помощ ще позволи на страната да се подготви по-добре за присъединяването към ЕС и за споразумението за свободната търговия, посочи той.

От Брюксел обаче са категорични, че договорените условия няма да се променят.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2013 в 09:16

Много неумен си брато. Ние отдавна гризем дървото, но сами сме си виновни. Природният газ и петрол за Украйна до сега са с около 200 /ДВЕСТА / Евро по-ефтини, отколкото за останалата Европа. До кога ще останат толково ниски, как мислиш умнико?

12.12 2013 в 00:57

Какви стотинки бе, човек? Взеха ни два реактора.

11.12 2013 в 22:49

после същото ще го пишете пак, само че вместо Украйна ще турите България. Ще ни обяснявате как да "клатим" Путин докато той клати нас и така. Нали се сещаш, че Путин нямаше да докара нещата до там ако украинците го "клатиха"? Вместо 4 пъти по скъп газ, може да почнат да плащат 5 пъти по скъп газ? голямо клатене ...

11.12 2013 в 22:23

интелигетно комуне ще излезне тоя попотник ...

11.12 2013 в 17:54

Шит Лорд ти пък къв ГАВНЮК си баце.Ползвал бил той терминология.Логиятаизобщо не е за теб, за теб са дюнерите и чалгата ве изодзадзе.

11.12 2013 в 15:59

ПОПОТНИК, ти не си по потник а си ПОПУТКИН

11.12 2013 в 15:51

ще платят ако трябва и 80 милиарда, европа много повече се нуждае от украйна отколкото те от европа
ние се продадохме за жълти стотинки

11.12 2013 в 15:48

Две цингета си говорят:
– Чичо майстор Фелацето пак го нема, к‘во ли му има?
Пък другото му рекло;
– Е па к‘во му е. Те такова, депресиран му е ануса. Те т‘ва е.
Първото рекло:
– Ей, много голам ша му е депресита на Доган, бе. Така да разболей чичо Фелацето.
А той се разправаше, че нищо не мож го уплаши: моа газ е винаги готов, ма к‘во знае-те вие, малки сте още да ви го казвам.
Пък първото рекло:
– Не бе, не е само Доган. Две депресии имал. На болен Волен апашите се разсърдиле, че заминал за Куба с нек‘ква Дениза на плаж и им оставил тук майстор Фелацето само. Сички фусти забрал, една не оставил за тех. И зели та напълнили газа на чичо майстор с тапи на чампанско.Отвориле му го с нек‘ви клещи, ма не цигански, други – докторски нек‘ви и цела нощ го стрелвали с тиа тапи. Състезавали са, кой по-надлибоко ша забие.. Ма ич не са му големи депресиите да знаеш, малки са, щото са местни, анални са и двете..

11.12 2013 в 15:38

Е, ако сега държавата Украйна позволи същите люде да се развилнеят из Киев,
Актуално предложение, коЙ каквото и да говори, СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ
тежко и горко на хохлите..., а пък хохлите мислят само да парата, че е криза ..., няма откъда
Украйна на ръба на финансовата бездна
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1185606
….. През 2010 г. МВФ отпусна на Украйна от 10 млрд. долара, но преведе едва 3 млрд ….. според Кепитал Икономикс следващата година се очертава като много трудна с кредити от 5,5 млрд. долара, от които 3 млрд. на Международния валутен фонд и 1 млрд. на швейцарската банка ВТБ. А колко са дълговете на Киев към Москва – там един Господ знае.....
НАКРАТКО – или се намират пари, или КЮТЕК за да си седят на гъза от Галичина

11.12 2013 в 15:18

хахаха точно попотник го казва хахаха мамин сладък хуесос (ако мога да полвам руската терминология)