Украйна отблъснала 70 атаки за ден

Руските нашественици атакуваха неуспешно във всички посоки на фронтовата линия, се казва в оперативния отчет на Генералния щаб

OFFNews 29 ноември 2023 в 09:25 2298 1

Украински войник

Снимка t.me/V_Zelenskiy_official

Украински войник

Украинските въоръжени сили са отблъснали повече от 70 атаки през изминалия ден, като най-тежко е било в Бахмутското, Авдиевското и Мариинското направление, съобщава украинската информационна агенция "Униан".

Украинските сили са задържали позициите си на левия бряг на Днепър и продължават щурмови действия южно от Бахмут и настъпателна операция в посока Мелитопол.

"Руските нашественици атакуваха неуспешно във всички посоки на фронтовата линия", се казва в оперативния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

„През последните 24 часа се случиха 87 военни сблъсъка“, се отбелязва в доклада.

В зоната на Оперативно-стратегическата група сили „Хортица“ в Купянското направление противникът е провел неуспешни щурмови действия край Синковка и Петропавловка, Харковска област, където армията е отблъснала пет атаки.

В Лиманското направление украинските войници са отблъснали четири атаки край Тернов, Донецка област.

В Бахмутско направление руснаците извършват щурмови действия в районите на Богдановка, Клещиевка, Андреевка и Северна Донецка област. В този район украинските защитници са отбили 16 атаки.

От своя страна украинските сили за отбрана продължават щурмови действия южно от Бахмут, Донецка област, като нанасят загуби на противника в жива сила и техника и затвърждават позициите си на постигнатите рубежи, пише "Униан".

В Авдеевското направление противникът не се отказва от опитите си да обкръжи Авдеевка, пише в доклада. Украинските войници твърдо държат защитата, нанасяйки значителни загуби на нашествениците. Неуспешни бяха настъпателните действия на противника южно от Новокалиновие, Степное, Авдеевка, Тоненькое и Первомайски в Донецка област, където силите за отбрана отблъснаха 27 атаки, допълва сводката.

В Мариинско направление украинските защитници са отблъснали 17 вражески атаки.

В Шахтарско направление врагът е провел неуспешни щурмови операции югозападно от Старомайорски и Водяной, Донецка област.

В същото време в запорожкото направление противникът проведе неуспешни щурмови действия западно от Вербовой и Работиной, Запорожка област. Там украинските защитници са отбили девет вражески атаки.

„Украинските сили за отбрана продължават да водят настъпателна операция в мелитополското направление, като нанасят загуби на окупационните войски в жива сила и техника и изтощават противника по цялата фронтова линия“, се казва в доклада.

В същото време в зоната на отговорност на Одеското командно звено в Херсонското направление силите на отбраната продължават да задържат позициите си на левия бряг на Днепър, продължават да водят контрабатарейна борба и да нанасят огън по тила на врага.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки