Украйна иска помощ от Илон Мъск

OFFNews 26 февруари 2022 в 15:51 7882 1

Снимка БТА/АР

Министърът на дигиталните технологии и вицепремиер Михаил Федоров поиска от Илон Мъск достъп до станциите Starlink и до спътниковия интернет, съобщава УНИАН.

Федоров се обърна към американския бизнесмен през своя акаунт в Телеграм:

"Уважаеми Илон Мъск! Докато Вие се опитвате да колонизирате Марс, Русия се опитва да колонизира Украйна! Докато Вашите ракети успешно се приземяват в Космоса, руските ракети бомбардират украински детски градини и болници! Нуждаем се от подкрепа - моля ви колкото е възможно по-бързо да осигурите достъп на Украйна до станциите Starlink и до спътниковия интернет", написа министърът.

Той помоли Мъск да се обърне към гражданите на Руската федерация, които го уважават.

Starlink е иновативна технология за лазерна връзка. Тези спътници са предназначени да осигуряване на връзка в полярните региони и над океаните, където няма наземни терминали. За да се включат към Starlink, потребителите трябва да разполагат със специален терминал-приемник и да платят съответния абонамент.

По-рано украинският вицепремиер отправи молба за съдействие към интернет-гигантите да ограничат достъпа на руските средства за масова информация.

"Обърнах се към YouTube с молба да блокират пропагандните руски медии, които ни наричат "нацисти" и "наркомани" и пропагандират войната. Поисках съдействие от Meta да блокират Facebook и Instagram. Обърнах се към Netflix да ограничат достъпа до ресурсите си към Русия", написа по-рано Федоров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!