Украйна и Русия очертаха точки, по които може да има напредък. Ще има втори тур преговори

OFFNews 28 февруари 2022 в 18:55 8804 3

Русия и Украйна приключиха преговорите и участниците в тях ще заминат за столиците си за консултации. Предвижда се да има втори кръг от преговори, съобщиха от украинската делегация.

„По време на разговорите Русия и Украйна набелязаха редица теми, по които бяха очертани определени решения“, заявиха от украинската делегация.

„Руската и украинската делегация очертаха важни точки, по които може да се постигне напредък“, каза ръководителят на Комисията по международни въпроси в руския парламент Леонид Слуцки.

Основната цел в преговорите в Беларус е била прекратяването на огъня на територията на Украйна, каза съветник от офиса на Зеленски, цитиран от РИА Новости.

По-рано от канцеларията на Зеленски заявиха, че „основният въпрос на преговорите е незабавното прекратяване на огъня и изтеглянето на войските от територията на Украйна“.

Следващата среща на руската и украинската делегации ще се състои на полско-беларуската граница през следващите няколко дни, заяви днес ръководителят на руската делегация Владимир Медински, който е съветник на президента Владимир Путин, предаде ТАСС, съобщи БТА.

"Най-важното е, че се съгласихме да продължим преговорния процес. Следващата среща ще се проведе в близките дни на полско-беларуската граница, за това има съответната договореност", заяви Медински след преговорите с украинската делегация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

2

zuljin,Стефан .... Bgp/ нов профил от преди 2 дни/ копейкин трол. Един и същи човек от околията на Варна. Едно и също ИП/

-3300

1

bgp

28.02 2022 в 19:38

Диктаторът путин не може да отстъпи , защото е диктатор ...... те никога не отстъпват , не се подчиняват на волята на подчинените си народи !

През 2020г Диктаторът на България , ПРОСТАКЪТ бойко борисов и Кликата зад него , не отстъпи на многохилядните протести на населението !!!

Няма как ........ Диктаторите никога не отстъпват ....... те са болни мозъци , ..... луди с неограничена власт !!!

Покрай войната изглежда българите забравиха , че са под контрола на Мафията на ПРОСТАКА и ПРЕСТЪПНИКГЕШЕВ !!!!

България и без война като в Украйна , е бедстваща от простотията си държава !!!

Днес са решили да се сменят военния министър , ...... щото не казал война ....... а операция !!!!

Простотия ....... класическа простотия започна да избива и от тези в които ни бяха надеждите !!!

Правителството е разделено на 4 феодални клана , за които властта е цел !

Премиерът Петков изпусна контрола и не владее останалите поне два клана ,..... на комунистите и на чалгарите-тошковци !!!