Украинското разузнаване изпрати приветствие с вирус до руските моряци за деня на флота

OFFNews 30 юли 2023 в 17:52 5690 0

Снимка

Компютърните експерти от Главното управление на разузнаването към Министерството на отбраната (ГУР) подготвиха и изпратиха индивидуални празнични приветствия към руските моряци по случай Деня на Военноморския флот на Русия, съобщи порталът от Одеса "Думская".

Всички офицери и матроси от руския флот са получили видеоклипчета и поздравления по случай професионалния си празник. Според "Думская" приветствието е било с изненада. Съобщенията били изпратени на различни комуникатори, но освен, че самото видео съдържало кадри с атаки срещу руски кораби, в това число и срещу крайцера "Москва", към него бил прикрепен и вирус, който предавал информацията от телефоните и компютрите на руските военноморски бойци към сервера на ГУР

Също днес украинските хакери от разузнаването са пробили сървърите на три руски правителствени сайта, на които също са качили видеоклипове с потапяния на руски кораби.

Руският президент Владимир Путину участва в неделя в официалните мероприятия за Деня на военноморския флот в Санкт Петербург, където предиобед му доложили за атаката на украински дронове срещу Москва. След като се запознал със ситуацията, Путин продължил програмата си за Деня на ВМФ като приел военно-морския парад, срещнал се с многодетно семейство и извършил разходка с катер до Кронщадт заедно с лидери от африкански страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!