Украинските бежанци се уговарят да не подписват документите за преместването

OFFNews 30 май 2022 в 10:44 6453 3

Мариана Тодорова, ДАБ

Снимка БТА

Мариана Тодорова

„Във вътрешните групи на украинските бежанците циркулира информация да не се подписват в документите за преместването по ведомствени бази“, каза шефът на държавната агенция за бежанците Мариана Тошева пред бТВ.

„Въпреки подготовката и направените списъци в момента, в който се появиха автобусите, една голяма част от хората отказаха да се качат. Едни казват, че ще останат в хотелите до 31 май, до края на програмата, а други – ще преценят какво да направят на собствен ход“, каза Тошева.

"Има подобрение на базите. Още снощи няколко ведомства отвориха своите бази и така сме спокойни с осигурените места. Продължават и днес разговорите за други бази, които не са подадени и са подходящи“, каза още Тошева.

Преместването на украинските бежанци от хотелите във Варна и Бургас не се състоя през почивните дни.

„Очакваме бройката на желаещите чувствително да нарасне“, каза още тя. Междувременно в Бургас автобуси чакат около 400 човека, които да се преместят във ведомствените бази. Повечето бежанци се притесняват, че не знаят къде отиват. „Информацията къде отиват бежанците не я оповестяваме от съображение за сигурност“, каза зам.-областният управител Тодор Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

4

Ран Босилек

30.05 2022 в 11:30

Искат моренце, ако не стане номера отиват в друга страна където отново ще е безплатно.

700

3

maria toteva

30.05 2022 в 11:29

Те като я видят тази грозотия и веднага ще изчезнат от Колонията .