Украинският премиер подаде оставка

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2014 в 18:01 7443 20

Арсений Яценюк

Премиерът на Украйна Арсений Яценюк подаде оставка, съобщи информационната агенция УНИАН.

Оставката на Яценюк е „във връзка с разпада на управляващата коалиция и блокирането на правителствените инициативи“.

Яценюк обяви от трибуната на украинския парламент, че няма да се съгласи в никакъв случай на коалиция с регионалната партия с комунистическата партия и затова е решил да подаде оставка.

Дали съм доволен от работата на правителството? Разбира се, че не. Искаше ми се да направим повече и да го свършим по-добре, по-бързо. Но ако трябва да отговоря на въпроса дали сме направили всичко, което е било по силите ни, ще дам утвърдителен отговор:, да, направихме, посочи Яценюк след оставката.

По-рано днес стана ясно, че управляващата коалиция „За европейска Украйна“ се разпусна, което отваря пътя за предсрочни избори.

Управляващата коалиция беше създадена на 27 февруари. Парламентарните фракции на партиите „УДАР“ и „Свобода“ обаче днес обявиха, че са решили да излязат от състава на коалицията. Така от 262 депутати в момента в нея има 191 депутати.

Други 19 депутати подадоха заявление за излизане от коалицията, като по този начин тя загуби необходимото мнозинство.

Ако до 30 дни не бъде съставена нова коалиция, президентът на Украйна трябва да разпусне парламента.

Това, което се случи днес с парламента, ще има много сложни, драматични последствия за страната, каза Арсений Яценюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2014 в 12:20

Никъде в текста не виждам да се споменава главната причина (една от тях):
" Яценюк заяви, че е недопустимо парламентът да не одобри законопроектите, насочени към социалната помощ за украинската армия, милицията, учителите, а също да отхвърли законопроекта, разрешаващ на правителството да продаде на САЩ и ЕС до 49% от газопреносната система на страната. "

Или отново Витгенщайнски синдром: за което не може да се говори, трябва да се мълчи. Хайде стига. Постарайте се да бъдете обективни.

25.07 2014 в 10:48

"Сега нашите управници трябва да отговорят на следния въпрос: как ще изплащаме заплатите, как утре сутрин ще изпратим гориво за бронираните машини, как ще платим на семействата, изгубили роднини, как ще се погрижим за армията си?", запита Яценюк.
Е как бе, нали Големият брат ще ви дава...

25.07 2014 в 10:44

"Обикновено умереният в изказванията си Яценюк се разкрещя на депутатите, които блокираха приемането на закон, позволяващ либерализацията на контрола върху тръбопроводната система на Украйна, разказва агенция "Ройтерс"

Тц,тц, тц, кривогледото педалче не успя да подари газопреносната мрежа на Украйна на Големия Брат...

25.07 2014 в 09:26

Повтарям,има нещо странно в логическите конструкции на няколко от най-активните форумци, не е нужно да ги споменавам поименно.
От една страна, Путин и "руските блядове" са "недоразвити, неорганизирани, тълпа, нещастници, изостанали, пияници и т.н.", а от друга - изцяло влияещи и отговорни - за сриването на икономиката на Украйна, разпада на парламента, скапаната им армия и служби, оставката на правителството и какво ли още не". Явно не си дават сметка, че второто не е възможно, ако не си създал една добре функционираща държавна машина, разполагаща с достатъчно качествени ресурси и способности, в т.ч. човешки, за да създадеш такова преимущество и да реализираш своите цели, запазвайки при това стратегическата инициатива. Психолозите определят това състояние като "закотвяне", което само по себе си е крайно нерационално, непродуктивно, противоречащо на логиката на живота.

25.07 2014 в 06:49

// Проблемът е, че осира всичко наоколо, и хората не могат да говорят нормално. //

Червената маймуна НЕ е хора, и няма как да говори, може само да бъде дресирана и да помни по 3.5 мин.

25.07 2014 в 06:46

Руските говна толкова са загрижени за Украйна че даже не разбраха какво се случи в Московското метро, рИвете блядове и свиквайте да рупате ръждива ламарина!!!

25.07 2014 в 04:17

А, приватизация, преди нея какво ги чака ... Сигурно пишман държавата няма да просъществува до нея.
Реституция. Нали сами искаха европейски правила - сега ще ги получат. Половината Полша, Румъния, Унгария, еврейските организации, и даже прибалтите, вече са закарали на границите вагони с документи за реституция. Става дума за колосални искове. Даже главното свърталище на бандеровците - Лвов, винаги е бил чисто еврейски град, до войната в него нееврейското население е било примерно 5%. И затова европата иска Украйна, не само за да направи мръсно на Русия. От своя страна, политическия истеблишмент на Украйна, сам оспорва резултатите от Втората световна война, така че няма да може да се позове и на правото на победителя, нито на репарациите. Само дебилите смятаха, че ги смятат за равни, и се самовъзвеличаваха гордо над руснаците. Сега ще разберат че "украйна" винаги е била киевската околия, и толкова. Останалото наистина им е подарено от руските царе, от Ленин, и от Хрушчов.

25.07 2014 в 00:54

Класика, плъховете бягат от потъващия кораб. Вече дори евромайданските превратаджии от хунтата в Киев разбраха, че еврогейско-педероатлантическия алианс ги подведе и ги докара да водят мръсна гражданска война против собствения си народ, и ще дойде момент, когато ще се наложи да отговарят заедно със своите подстрекатели западняци за военни престъпления против рускоговорящите украинци.

25.07 2014 в 00:35

Кофти ситуация освен да са слуга на САЩ друг път за Украйна не остана. Сами се набутаха в безисходицата сега предстой голямото заличаване - приватизация. Незнам дали някой си направи сметката колко печелеше Украйнската икономика от Русия и колко ще печели хипотетично от ЕС.

24.07 2014 в 22:53

Словесните му изпражнения са безсмислени, естествено. Проблемът е, че осира всичко наоколо, и хората не могат да говорят нормално.