Украинският командир Мадяр: Соледар падна, фронтът се премества западно от града

OFFNews 15 януари 2023 в 18:22 24693 21

Снимка

Соледар

Руските сили са установили контрол над цялата територия на Соледар, а фронтовата линия се е преместила западно от покрайнините на града. Това обяви в канала си в Телеграм украинският командир Мадяр.

"Соледар. Към 17:30 ч. десантно-щурмовите части на противника заеха промишлената зона в близост до рудник № 7, който се намира в административната граница на град Соледар и е в неговите западни покрайнини. Фронтът се премества наблизо, но извън чертите на града. На това направление върви позиционна война.

П. П. "В Соледар врагът загуби загуби значителна част от своите червеи от ЧВК. Задавиха се с месо, съжалявам. А ловът сега започва!

Пу*ка ви, руснаци!", написа боецът.

Командирът Мадяр

Малко преди да пусне този текст, Мадяр качи и видео, което показва украинското знаме, развято върху най-високата шахта над един от рудниците в града:

"Можете да слушате каквото си искате, да мислите каквото си искате, но знамето на Украйна се вее над най-отдалечената западна част, но вътре в град Соледар. Воините на ЗСУ държат отбранителните рубежи. А ние пердашим „червеите“ (руснаците - б. р.) за вчерашния трагичен… (въздиша) … за Днипро. Трепем псетата".

Въпреки всички съобщения - първо на ЧВК "Вагнер", а после и на руското командване за превземането на Соледар и поставянето му под контрол, боевете в града се водеха до неделя следобед.

Най-честият статус на украинците беше „Соледар се държи!“. Градът беше окръжен от три страни, а по улиците му се водеха битки за всяка педя земя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

22

Propaganda

16.01 2023 в 10:11

Иронията на цялата специална военна осерация е...
...че това градче не беше превзета ДОРИ от редовния руССки башибозук на пути и шойги. Роля - НУЛЕВА!

Те си остават вече 7 месеца без една превзета педя земя в Украйна.


По всичко личи, че в следвоенните останки на раССката кочина, разпада й е неминуем, преговарящ фактор ще бъде Пирожката.
Ако нещо остане дотогава от Вагнер, де. Това е първия й успех, по всяка вероятност и последен. За разлика от ботоксния лилипут, той не разполага с милиони орки за жертване.

2805

21

Едър Вредител

16.01 2023 в 06:56

АЛкашите превзеха и източната странА на Луната сега Вагнер се бие на Марс за да може да превземат и марс

-795

20

Дедо МразИ

16.01 2023 в 02:31

Скоро Бахмут ще го последва

-1655

19

ob1

15.01 2023 в 21:44

Еее, винкел, ма как само 60к войска?!? Да не ти се е загубила една нула? Тва руZнацитата за нищо нямат бройките. Там орки дал господ, +/- 10к на кой му дреме, а?

Чувай сега... и един украинец да загине си е загуба, за която после ще бъде потърсена сметка на цялата ви престъпна долна паплач. Надявам се и до такива като тебе да се стигне.

1236

18

БотоксПутю

15.01 2023 в 21:40

"Динамика специальной операции на Украине положительная, все развивается в рамках плана министерства обороны и Генерального штаба, заявил президент России Владимир Путин "
Другия месец ще честваме годишнина от началото на тридневната спец. операция.

-5840

16

а добър ден, видяха, че няма смисъл да лъжат и отричат повече :). Онзи ден всички руски блогъри предаваха от центъра на Соледар, нацистите се правеха, че не са видели.
Сега са наред опорките, че било маловажно село :)), за корто укрите хвърлиха 60 000 войска и изтеглиха резервите от Заппрожие :)). Нищо ако ви помага да не изпаднете в нервен срив, нека е маловажно село. Никой не ви счита за компетентни :).

2073

14

Johnny B Goode

15.01 2023 в 19:48

Мерк, да ти обясня.
Еврото е на седемдесет и кусур години. Простатата го мъчи, не може да спи. Умрял е от самота и скука, дори кучката му не иска да си играе с него вече. Този форум му е единствената разтуха. И най-обича когато му отговарят и му осмислят живота.
Затова, не му обръщай внимание, "убий простака с мълчание".

210

13

Merc

15.01 2023 в 19:37

Евролунатиче , нещо се напрягаш....

Недей ! Памперса вече си го напълнил.

Няма нужда да осмърдяваш повече.