Украинската армия взриви руски склад със 180 войници на противника вътре

OFFNews 25 май 2022 в 09:01 23917 4

Украински боец

Снимка ukr.net

Украйна твърди, че е унищожила склад със 180 руски войници в него.

Украинската армия е успяла да взриви руски склад, в който са се намирали военнослужещи на врага, съобщи Оперативно-тактическа група „Изток“ на Украинската армия. При атаката наведнъж са загинали 180 руски войници, които по това време са били в склада.

Според ежедневното комюнике на групата освен 180-те жертви, дадени от противника, руската армия е изгубила в зоната на действие на ОТК „Изток“ 2 танка, 5 бойни машини на пехотата, 3 БТР-а, 3 артилерийски системи, 3 минохвъргачки и 3 безпилотни летателни апарата. Частите са отблъснали и три руски атаки по тяхното направление.

Генералният щаб на украинската армия съобщава още за 9 спрени атаки в района на Донецка и Луганска области. В това направление са унищожени 3 руски танка, 8 артилерийски системи и 18 БТР-а. „Силите на противовъздушната отбрана свалиха 6 безпилотни летателни апарата Орлан-10 и един разузнавателен безпилотен ZALA.

Генералният щаб на Украинските въоръжени сили съобщава, също така, за настъпление на противника на Изток. Руските сили са обстреляли с артилерия украински позиции в Циркун и са предприели разузнаване с бой в района на Пасик, където са претърпели загуби и са се оттеглили. Противникът е нанесъл въздушни удари по Краматорск, Лиман и Славянск, като при подкрепата на артилерията руските части настъпват в направлението на Лиман. С най-голяма сила продължават боевете около Северодонецк, където силите на Руската федерация ще се опитат да осъществят пълно обкръжаване на града.

Според аналитици от Института за военни изследвания (ISW) руските сили са се отказали от усилията за постигане на едно по-голямо обкръжаване на украинските войски в Източна Украйна и вместо това се опитват да си осигурят по-малки области, което би им дало постепенно постигане на превъзходство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

25.05 2022 в 10:06

Лъсна истинската същност без маска на полу-азиатското племе, което десетилетия мимикрираше като "борец за мир и правда"...
Всеки ден война повече са още и още щети върху образа на Расия, върху икономиката й и върху всичко останало.
Ето това постигна Путлер в опит да докаже сам на себе си колко е "велик".

12182

3

sawall

25.05 2022 в 09:57

тоя фъстък в Кремъл затри толкова народ заради едното нищо. И накрая ще си обяви целите за постигнати, статуквото ще се възстанови и ще се прави, че нищо не е станало. А майките от Дагестан и Бурятия ще чакат с години да разберат защо синовете им не се връщат и ще се молят за помощи на пияни и груби бюрократи, които само знаят да бият печати срещу почерпка.

12111

2

shotgun600

25.05 2022 в 09:40

Айде ненормалното джудже да умира от каквото там е болен, не ми дреме, и всичко да започне да се връща към нормалното.

12073

1

IvanofRumen

25.05 2022 в 09:33

Бой по рашистките нашественици! Слава на Украйна!