Украинската армия изнесе позиции в Харковска област до границата с Русия

Светослав Метанов 12 септември 2022 в 14:27 9180 6

Украинските позиции по руската граница са удостоверени и документирани с помощта на геотагове.

Снимка Ukraine Battle Map

Украинските позиции по руската граница са удостоверени и документирани с помощта на геотагове.

Части на Въоръжените сили на Украйна са достигнали по няколко участъка на фронта в Харковска област до рубежите на държавната граница с Русия. Това съобщи в понеделник ръководителят на областната администрация Олег Синегубов.

По-рано в неделя украински и руски източници съобщаваха, че ВСУ са стигнали до селцето Казача Лопан, в което преди войната се намираше граничен пункт на украино-руската граница. От публикуваните снимки и видеозаписи ставаше ясно, че руснаците са напуснали селото. Подобна е ситуацията и във Вовчанск. Местата, на които украинската армия е излязла на позиции по границата са документирани с помощта на получените геолокации.

„Нашите военни продължават операцията по освобождаването на Харковска област от руските нашественици. Противникът набързо напуска позициите си и бяга дълбоко в по-рано окупираните територии или направо на територията на Руската федерация. Вчера руснаците напуснаха селищата Велики Бурлук и Дворична от Купянския окръг. В отделни участъци от фронта нашите защитници достигнаха държавната граница с Руската федерация.“ – написа Синегубов.

В същото време харковският губернатор пише, че бягащите под огнения натиск на ВСУ руски окупатори отмъщават на мирното население. През миналата нощ, около полунощ, руската армия е нанесла ракетен удар, а преди това е обстрелвала от комплекси С-300 Новобаварския квартал на Харков. Частично разрушена е била 5-етажна жилищна сграда, 1 цивилен е загинал, свама са ранени. Към 20:00 в неделя е бил ударен с ракети и Холоднохирския район.

След като в неделя като отмъщение за поражението си на Харковското направление Москва удари по една от най-големите ТЕЦ в Украйна в Харков и в резултат на прекъснатото електричество спря и захранването на водните помпи, към обяд в понеделник е възстановено до 80 процента както електрозахранването, така и подаването на вода, съобщава ръководителят на областната администрация в Харков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2994

6

Гражданин

12.09 2022 в 19:31

Номер 3. Къде ги гледаш тия работи като и там където гледаш вият на умряло и се вайкат че губят. Утекохте в канала, където е мястото на помията.

-1200

5

путин хуйло

12.09 2022 в 17:17

Трябва сърдечно да благодарим на героичният украински народ и храбрата му армия, че след като ни веднъж ни избави от 500-годишната османска тирания, днес отново ни спасява от евраZиската злодейсака диктатура към която упорито ни тласкат гуменгадев-путинякът, престъпната шайка-гълабарник, всички политически партии открито или мълчаливо и поне половината народонаселение!

-1655

4

ob1

12.09 2022 в 17:14

ordera още сънува... какъв самогон пиеш, че такива видения имаш? Наистина ли вярваш на версията на смешника Конашенков? Котел и прегрупиране - хахахахах :)

10298

2

AntiZ

12.09 2022 в 14:43

И на тази граница в най-скоро време ще има една стена, два пъти по-дебела и три пъти по-висока от китайската. И границата ще е между Украйна и Китай. Той сибир вече официално си е китайски, а китайчето захапе ли, не пуска.

1331

1

ваксиниран

12.09 2022 в 14:39

"Силата" на Русия е само една илюзия, нарисувана от пропаганда, гарнирана с много водка и сельодка и патриотизъм на маса.